Kihirdették szerdán Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló, hét fős zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.

A beküldött fotókban egyszerre van benne minden, ami sajátosan magyar, minden, ami időtálló szépség, és az is, ami minden embernek érthető a világban. Itthon készültek, de mindenkihez szólnak – fogalmazott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Eiffel Műhelyházban tartott szerdai díjátadón – írja a https://kormany.hu/.

-Hirdetés-

A pályázatot ötödik alkalommal hirdették meg, az idei évtől a Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft. és a Batthyány Lajos Alapítvány koordinálásában, a magyar kormány támogatásával.

A fotópályázat célja, hogy az alkotók lencséjén keresztül, egyedi látásmóddal mutassa be az ország természeti kincseit, tájait, építészetét és az itt élő közösségeket. A kezdeményezés lehetőséget nyújt a profi és hobbifotós résztvevőknek arra is, hogy alkotásaikat a nagyközönség előtt is megmutassák, népszerűsítsék. A pályázatra már az első évben 21 ezer kép érkezett, idén pedig több mint 44 ezer.

Daróczi Csaba: Az erdő állatai sorozatával Természet kategóriában a legjobbnak bizonyult. 

„A nemzetközi és hazai fotópályázatok rendszeres díjazottja, elismeréseinek száma, képeinek minősége már-már legendává avatják. Többszörös nyertesünk kreativitására jellemző, hogy több különböző műfajban is sikeresen alkot.” – írják a Magyarország 365 közösségi oldalán. 

A Magyarország 365 fotópályázatra öt – természet, táj, építészet, portré és közösségi események, valamint streetfotó – kategóriában lehetett pályázni egyedi képekkel vagy sorozatokkal. 

A zsűri mind az öt kategóriában három díjat osztott ki.

1. helyezett: 2 millió forint
2. helyezett: 1 millió forint
3. helyezett: 500 ezer forint.

A díjazottakat ITT lehet megnézni. 

Forrás: kormany.hu, Magyarország 365, Daróczi Csaba 
Fotó: Daróczi Csaba facebook oldala 

MEGOSZTÁS
Írta: vira