A soltvadkerti adventi gyertyagyújtások sorában december 10-én a második gyertya fénye ragyogott fel a Hősök terén. A megjelenteket az esemény narrátora Supka Éva köszöntötte a remény gyertyájának meggyújtása alkalmából.

-Hirdetés-

Az eseményen közreműködött énekével a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI 7. osztályos diákja Sámel Réka és verssel Madácsi Dániel diákpolgármester. Beszédet mondott Kárász András alpolgármester, aki a remény erejére hívta fel a figyelmet. Az adventi alkalmakat a lassítás, a megtisztulás pillanatainak nevezte, hogy mire Jézus születésének ünnepe eljön, csak az ünnepre és szeretteinkre tudjunk figyelni és gondolni.

Kárász András alpolgármester

Igei üzenetet mondott Zsemberi Szijártó Éva tázlári református lelkésznő, aki advent központi témájára a reményre hívta fel a figyelmet, hiszen az ószövetség népe várta és remélte, hogy eljön a Messiás, aki megmenti őket. A várakozás és a remény Jézus eljövetelében teljesedett be. A reményt nem egyszerűen optimizmusnak, eszmének vagy érzésnek nevezte, hanem a jövőre kiterjesztett bizalomnak.

A gyertyagyújtáson civil szervezetként vett részt a Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának részéről Lakatos Attila elnök, aki Madácsi Dániellel közösen vitte a második gyertya lángját az adventi koszorúhoz. A remény gyertyáját Kárász András alpolgármester és Zsemberi Szijártó Éva tázlári református lelkésznő gyújtotta meg.

Kapcsolódó cikk
Soltvadkerten is meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján
Soltvadkerten is meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján
Advent első vasárnapján -mint ahogyan a legtöbb településen- Soltvadkerten is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, amely a hitet jelképezi....
Kapcsolódó cikk
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Újra eljött az időszak, amikor előkerülnek a dobozok mélyéről a csillogó díszek, angyalkák, ikonikussá vált diótörő figurák. Égősorok és gyertyaláng...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS