Kaskantyún, 2023. december 15-én délután az óvodások karácsonyi adventi estéjén Konecsni-Molnár Dóra óvodavezető köszöntötte a falu apraját-nagyját.

-Hirdetés-

„Ismét eltelt egy év, ismét várakozással telik meg szívünk. Karácsony közeledtével mindannyiunk szívét az örömteli várakozás tölti el. Izgalommal várjuk a karácsonyt, a szép karácsonyfát, kicsit megnyugszunk egész éves rohanó életmódunk után. A karácsony mégis a gyermekek számár a legvarázslatosabb. Az óvodában már hetek óta készülünk műsorunkkal, kézműves tárgyak készítésével és mézeskalács sütéssel. Öröm látni a gyermekek csillogó szemét, amikor az ünnepről beszélgetünk, énekelünk és mesélünk nekik” – mondta el az óvodavezető.  

A gyermekek izgatottan várták a műsorkezdést. Énekekkel, tánccal, betlehemes kis jelenettel is készültek.

Az óvodások műsorában az óvónők és a dadusok is közreműködtek

Műsorukban az Apró selymes hűvös pelyhek című dal is felcsendült: 

Köszönetet mondtak Győrfi Csabának a ministráns ruhákért, Farkas Máriának, aki a fenyőfa jelmezt varrta, Turú Gyulánénak a tánc betanításában nyújtott segítségért, míg a bábokat a kiskőrösi óvónők bábcsoportjától kapták.

Győrfi Csaba diakónus verssel és adventi gondolatokkal készült

Győrfi Csaba ünnepváró gondolatait is hallhattuk: „Elérkeztünk a harmadik gyertyagyújtásunkhoz, úton karácsony felé. Közel van most már a karácsony és ezt minden ember érzi. Adventi koszorúnk rózsaszín gyertyáját is meggyújtjuk a mai estén. Az öröm vasárnapját jelképező harmadik vasárnapot sokan nem tudják hova tenni, hogy az egyházi hagyományokban az öröm vasárnapja miért is van jelen. Advent harmadik vasárnapján a várakozás végére készülődünk. Öröm vasárnapja azt jelenti, hogy nemsokára itt van a mi örömünk. A rózsaszín két szín keveréke. A lila a böjt, míg a fehér az ünnep színét jelképezi. A kettő keveréke pedig azt, hogy határán vagyunk az ünnepnek. Azt kívánom Önöknek, hogy ez az öröm vasárnap hozza össze ezt a közösséget, az egymás melletti élet örömében. Bízunk abban, hogy a születendő gyermek valamennyiünk szívébe elhozza ezt a közös örömöt ” –  zárta gondolatait Győrfi Csaba diakónus.

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya

Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.

Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.

A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.

Majd a gyermekekkel közösen meggyújtották a koszorún a hit, a remény és az ÖRÖM gyertyáját, amikor is a gyerekek pedagógusaikkal közösen énekelték az Adventi hírnök első három versszakát.

Az ünnepvárásban az iskolások is közreműködtek

Az óvoda dolgozói és a szülői munkaközösség tagjai süteményekkel, pogácsával, sült kolbásszal és meleg teával vendégelték meg az érdeklődőket. 

Ezúttal is volt szeretetvendégség

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS