A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megtartotta a Soltvadkerti TE Birkózó Szakosztálya az őszi versenyszezon után szezonzáró összejövetelét. Az évzáró a diákkonyha étkezdéjében volt december 15-én, melyre az egyesület sportolóin kívül meghívást kaptak a szülők, hozzátartozók és a támogatók is.

Kapcsolódó cikk
Országos döntőbe jutottak a soltvadkerti birkózók
Országos döntőbe jutottak a soltvadkerti birkózók
A Soltvadkerti TE Birkózó Szakosztályának szervezésében a Grundbirkózás Diákolimpia Országos elődöntőjét rendezték meg december 14-én a kiskőrösi sportcsarnokban. Az eseményen...
-Hirdetés-

Az eseményen megjelenteket a birkózó szakosztály elnöke Lakatos Attila üdvözölte és megköszönte mindenkinek az egész éves munkáját. A klub gazdasági vezetője Kiss Nándor beszédében kiemelte, hogy pénzügyi szempontból biztos háttérrel dolgozhatnak. Megemlítette, hogy idén sikerült vásárolniuk egy kisbuszt is, ami nagyban segíti a versenyekre való elutazást és óriási eredménynek nevezte, hogy az országos ranglista 16. helyén tudtak végezni. A birkózók teljesítményét Kozák István edző értékelte, aki megköszönte mindenki szorgalmát és kitartását, valamint a szülők támogatását. Az egyesület vezetői díjazták az idei évben kiemelkedő eredményeket elért birkózókat és egy hatalmas serleg átadásával köszönték meg Kozák István szakmai munkáját.

Kiss Nándor, Lakatos Attila, Kozák István

A versenyeken elért eredményeikért és kiemelkedő edzésmunkájukért elismerések kerültek átadásra. 

Kupa díjazásban részesültek:

Diák II.: Ilyés Zoltán – Diák II. Sz.f. O.B. 5. / Diák II. Sz.f. Diákolimpia 3. / Diák I. K.f. O.B. 5. / + területi selejtezőkről szerzett érmek.
Diák I.: Heiszenberger Alex – Diák I. K.f. O.B. 2. / Diák I. Sz.f. O.B. 3. / Diák I. Diákolimpia 3. / + területi selejtezőkről szerzett érmek.
Kadet: Müller Petra – U17 leány O.B. 1. hely / U17 Európa Bajnokság 3. hely.
Junior: Gangl Zétény – U20 Sz.f. O.B. 5. hely / Felnőtt Sz.f. O.B. 3. hely.
Junior: Rafael Dániel – U20 K.f. O.B. 1. hely / U20 Sz.f. O.B. 3. hely / Felnőtt K.f. O.B. 4. hely/ U20 Európa Bajnokság 7. hely.
Felnőtt: Virág Zsófia – főiskolás leány O.B. 1. hely / Felnőtt strandbirkózó leány O.B. 1. hely / U23 leány O.B. 2. hely / Felnőtt leány O.B. 3. hely.
Veterán: Gangl Zoltán – Veterán K.f. O.B. 2. hely / Veterán Sz.f. O.B. 2. hely / Veterán Világbajnokság Sz.f. 10. hely / Veterán Világbajnokság K.f. 5. hely.

Edzői és szakosztályi díjazásban részesítették azokat a versenyzőket, akik nem értek el kiemelkedő eredményeket, de a lehető legtöbb edzésen vettek részt, és az iskolában is kiemelkedően tanulnak: Tímár Balázs, Schäffer Marcell András, Maczelka Gellért.

Érem díjazásban részesültek azon idősebb versenyzők, akiknek nem úgy sikerült az idei évük, ahogy tervezték, de mindent megtesznek a céljuk eléréséért: Bán Panka, Osztatni Zsombor, Bán Bíborka, Dobos Botond, Dági Patrik.

Érem díjazásban részesültek a Diák Csapat bajnokságokon részt vevő versenyzők:
Fiú Diák Sz.f. Csapatbajnokság: 6. hely (30 csapatból): Tóth László Szemír, Virág Bálint, Nagy Milán, Müller Balázs, Dobos Donát.
Leány Diák Csapatbajnokság: 5. hely (12 csapatból): Nagy Viktória, Bódi Eliza, Lippai Dorina, Lippai Lili.

Érem díjazásban részesültek még a szakosztálynál tevékenykedő még nem versenyző fiatal tehetségek: kezdők – 18 fő, ovisok – 10 fő.

A versenyeken való technikai háttér biztosításért Gyimóti Tibor különdíjat vehetett át.

Az eseményen megjelent támogatóknak is elismeréseket adtak át: Lakatos Gábornak és Lakatos Péternek – Modus Vivendi Kft., Büki Lászlónak – BS Plastic Kft., Nyúl Tamásnak – Pölöskei Szörp Zrt.
Különdíjat vehetett át a tázlári és soltvadkerti női edző Nehéz Erika munkája elismeréséül.
Az évzáróról Lakatos Attila elmondta, hogy a vacsora egy igen ízletes sólet Windecker Zsolt és családjának köszönhetően, a Pati Fali (Pati Atti) készítette a palacsintát, forralt borral járult hozzá a programhoz Müller Gábor és családja, a finom sütemények pedig a birkózó gyerekek szüleinek voltak köszönhetőek.

Az egyesület elnöke kiemelte, hogy köszöntet mond támogatóiknak is: Soltvadkert Város Önkormányzata, Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI (Udvarhelyi Attila igazgató), BS-Plastic Kft. (Büki László), Modus Vivendi (Lakatos Gábor), Pölöskei Szörp Zrt. (Nyúl Tamás), Szent Korona Cukrászda (Szervánszky család), Szabó Antal, Szabó Gergő, Gyimóti Tibor (technikai háttér biztosítása a versenyeken), Díszítőfestés Kft.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS