A Soltvadkerti TE Birkózó Szakosztályának szervezésében a Grundbirkózás Diákolimpia Országos elődöntőjét rendezték meg december 14-én a kiskőrösi sportcsarnokban. Az eseményen a különböző súly és korcsoportokban összesen 26 általános iskolai csapat vett részt Tázlárról, Kecskemétről, Soltvadkertről, Bajáról, Érdről, Dabasról és Abonyból.

-Hirdetés-

A megjelent versenyzőket és az érdeklődőket a megnyitó alkalmával Lakatos Attila és Dóka András, a Bács-Kiskun Vármegyei Diák-és Szabadidősport Egyesület titkára köszöntötte. A birkózó versenyről a Soltvadkerti TE birkózó szakosztályának elnöke Lakatos Attila elmondta, hogy a soltvadkerti sportcsarnok felújítási munkálatai miatt került Kiskőrösre a program, amiért köszönetét fejezi ki a város vezetésének, hogy helyet adtak ehhez.

Kapcsolódó cikk
Elkezdődött a soltvadkerti sportcsarnok tetőszerkezetének és padlózatának felújítása
Elkezdődött a soltvadkerti sportcsarnok tetőszerkezetének és padlózatának felújítása
A soltvadkerti sportcsarnokot 1986. augusztus 20-án adták át és azóta igen komoly kihasználtsággal üzemel. Az eltelt 37 év alatt a...

A Magyar Birkózó Szövetség felkérésére szervezte meg a soltvadkerti egyesület a diákolimpiai elődöntőt, melyet négy küzdőtéren bonyolítottak le az általános iskolás korosztályok részére különböző súlycsoportokban, lány és fiú kategóriákban.

A grundbirkózás tudni kell, hogy 3,5 m átmérőjű teremben megrajzolt küzdőkörben zajlik. A grundbirkózás célja, hogy a versenyző ellenfelét a talajtól felemelje, vagy a körből kitolja és egy küzdelem 2 percig tart. Amennyiben a találkozó azonos pontszámmal ér véget (döntetlen), akkor az utolsó akciópontot végrehajtó versenyző a győztes. Ha nem születik pont, bírói döntésre kerül sor.

A verseny végén korcsoportonként és nemenként az országos elődöntői csoportok 1-2. helyezett csapatai kerülnek a 12 csapatos országos döntőbe, melyet 2024. február 10-11. között rendeznek meg Budapesten a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.

Dóka András és Lakatos Attila

A soltvadkerti színeket közel 40 gyermek képviselte és a tázláriakkal kiegészülve 60-nál is több fiatal küzdött meg az ellenfelekkel. A csapat szereplését edzőként Kozák István és Nehéz Erika segítette.

A soltvadkertiek eredményei:

Fiú I-es korcsoport – 2. helyezés, országos döntőbe jutottak: Nagy Gábor, Molnár Bence, Németh Béla József, Lehoczki Gábor Viktor, Medgyes Kornél, Papp Milán, Schmél Bendegúz, Blaga Josn Eduard, Galántai Dávid.

Leány I-es korcsoport – 3. helyezés: Tápai Jázmin, Szabó Bianka Mária, Lenthár Panka, Varényi Netti.

Fiú II-es korcsoport – 2. helyezés, országos döntőbe jutottak: Katzenbach Ádám, Horváth Zalán, Nagy Péter Dominik, Domonyi Zsombor, Farkas Viktor, Lehoczki Ferenc Bence, Misándi István, Szlanka László Kevin, Cseke-Kutasi Imre.

Leány II-es korcsoport – 2. helyezés, országos döntőbe jutottak: Maczelka Johanna, Gáspár Ramóna, Koncz Natália, Szabó Gabriella, Sztojka Hanna Liliána, Wolff Alexandra, Medgyes Zita, Rozsnyai Hanna.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (96 db kép)
MEGOSZTÁS