Advent harmadik vasárnapjával beköszönt az öröm gyertyájának fénye, mely az ünnepi időszak legnagyszerűbb pillanatait hozza el. Az öröm gyertyája nemcsak a családi és baráti kötelékekre emlékeztet bennünket, hanem a vágyakozás és az általános emberi szeretet üzenetét is hordozza. A harmadik vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi.

Kapcsolódó cikk
Adventi koncert hangolta az embereket a harmadik gyertya meggyújtása előtt
Adventi koncert hangolta az embereket a harmadik gyertya meggyújtása előtt
Advent harmadik vasárnapján, a főtéren megrendezésre kerülő gyertyagyújtás előtt, Kiskőrös város lakói egy nagyon szép, ünnepekre hangoló adventi koncert részesei...
-Hirdetés-

A Római Katolikus Egyházközség Szent József Kórusa segítette a térre érkező embereket az ünnepi gondolatokra hangolódni. 

A Római Katolikus Egyházközség Szent József Kórusa is részt vett az alkalmon 

Tóth Tibor római katolikus plébános egy olyan történettel kezdte meg ünnepi beszédét, amely felhívta a figyelmet arra, hogy a néha természetesnek tűnő, megszokott dolgokban is nagy örömet lehet lelni, és a szenvedést, nehézséget megtapasztaló emberek tudják még jobban megélni az örömöt.

Tóth Tibor római katolikus plébános

Őt követően Ba Edit önkormányzati képviselő mondta el gondolatait az öröm megélésével kapcsolatban. Beszédében kitért arra is, hogy az elmúlt évben milyen sok, kivételesnek mondható esemény történt Kiskőrös városának életében, melyre vissza tudunk gondolni.

Ba Edit önkormányzati képviselő

A beszédek után közösen meggyújtották az öröm gyertyáját. Az embereket ezen az estén a központban látogatható adventi tér várta ünnepi hangulattal, finomságokkal és forralt borral.

Az ÖRÖM fénye is fellobbant

Az Adventi téren 18 órától a Szenior Örömtáncosok Kiskőrösi Csoportja lépett színpadra, akik karácsonyi zenés-táncos műsorukkal szórakoztatták a közönséget. 

A harmadik adventi estén a Szenior Örömtáncosok Kiskőrösi Csoportja lépett színpadra

Fotók: Oros Sándor, Beniczki Dávid 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS