Advent harmadik vasárnapján, a főtéren megrendezésre kerülő gyertyagyújtás előtt, Kiskőrös város lakói egy nagyon szép, ünnepekre hangoló adventi koncert részesei lehettek, melynek a katolikus templom adott otthont.

-Hirdetés-

A koncert jótékonysági céllal jött létre. A Kiskőrös Városért Alapítvány kuratóriumának szervezésében megvalósult est bevételét pedig az új Petőfi szobor felállítására szeretnék fordítani, mely a szülőház előtt kerül majd kihelyezésre.

A kuratórium nevében, az elnök, Dr. Ba Mariann megköszönte minden partnerüknek az együttműködést, amivel az elmúlt években segítették a munkájukat. A kuratórium tagjai december 31. napjával lemondtak tisztségükről. 2024. január 1-től új kuratóriuma lesz az alapítványnak. Dr. Ba Mariann jó munkát kívánt az új kuratóriumnak!

Dr. Ba Mariann

A kuratórium új elnöke Csányi József Lászlóné, helyettese Arató János Lóránd a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, a kuratórium tagjai: Turán Istvánné nyugalmazott könyvtárigazgató, Oláhné Baksa Katalin a polgármesteri hivatal munkatársa és Harangozóné Balogh Zsóka.

Elsőként a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola Kicsinyek Kórusának éneke töltötte be a templomot, mely teljesen megtelt az érdeklődőkkel.

Kicsinyek Kórusa

Őket követően Tóth Tibor, a római katolikus egyházközség plébánosa osztotta meg ünnepi gondolatait.

Tóth Tibor atya

Végül a 2014 óta egy csapatot alkotó, Ambrosius Énekegyüttes lépett a közönség elé. Az akkor még együtt dolgozó, KEVI gimnázium tanárai azzal teszik különlegessé fellépéseiket, hogy a sokszor eredeti nyelven elénekelt dalokhoz először gondolatokat osztanak meg azzal kapcsolatban, így segítik a hallgatóságot érzelmileg is kapcsolódni a következő énekekhez.

Ambrosius Énekegyüttes

Zárásként a kuratórium tagjai virággal köszönték meg a fellépők munkáját. A templomban jelenlévők közös énekkel zárták le az alkalmat.

Kapcsolódó cikk
A rózsaszín gyertya lángja is ég
A rózsaszín gyertya lángja is ég
Advent harmadik vasárnapjával beköszönt az öröm gyertyájának fénye, mely az ünnepi időszak legnagyszerűbb pillanatait hozza el. Az öröm gyertyája nemcsak...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS