Egy különleges programmal készültek december 17-én vasárnap délután Soltszentimrén a Közösségi Házban, ugyanis a Séfek Séfe neves tévés gasztro műsor három séfje volt a vendég Soltszentimrén. Hogy miért is pont ott? Ennek egyszerű oka volt, hiszen egyikük: Balog Martin soltszentimrei. Mellette Zupkó Tamás és Mányi József volt még a közönségtalálkozó vendége.

-Hirdetés-

14 órára várták az érdeklődőket a Soltszentimrei Közösségi Házba. A három séfre és az ételkóstolóra nagyon sokan voltak kíváncsiak. Balog Martin a 2023-as évadban a 7. helyen végzett. Elmondta hírportálunknak, hogy három különlegességgel készültek erre a napra.

Balog Martin, Mányi József, Zubkó Tamás

Készítettek 650 darab 0,8 deciliteres különleges kocsonyát. 750 finger food hortobágyi palacsintát és körülbelül 600 darab túrógombócot, melynek különlegessége volt, hogy édes tejföllel, ehető virágokkal és mézes puszedli töredékkel fűszerezték meg a gombócokat.

Túrógombócok

Balog Martin több mint 6 éve vezeti a Kígyósi Csárda és Panzió Konyháját. Emellett Magyarország étele győztes címmel is büszkélkedhet a fiatal séf, ezen felül még hidegtál rekordernek is mondhatja magát. Nemrégiben volt százéves a Készenléti Rendőrség Zenekara, oda készített Martin egy hidegtálat a saját logójukkal.

Mányi József séf Tiszabőről érkezett, aki 10. lett az idei évadban. Egy gyros-os büfét üzemeltet. A tv műsorban ismerkedett meg Martinnal, azóta közösen járnak főzni több helyre is, aki kiemelte, hogy nagyon vendégszeretőek voltak a soltszentimrei emberek.

Zupkó Tamás Debrecenből jött el Soltszentimrére. Tamás 8. helyezett lett az idei évadban. Vendéglátással foglalkozik legfőképpen. Hobbiszakácsnak tartja magát, de volt már a Konyhafőnökben és a Paprika Tv-ben is.

Az emberek soltszentimrei címerrel ellátott bögrét és egy fakanalat is vásárolhattak a bejáratnál, melyet a séfekkel többen alá is írattak. Illetve sokan fotózkodtak is a három TOP 10-es séffel.
Az esemény után közös gyertyagyújtással és forraltborozással zárult a vasárnapi program.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS