A kiskőrösi JP Team Sportlövész Egyesület sokéves áldozatos munkának köszönhetően mára egy országosan is elismert egyesület lett. A klub sportlövészei országos és nemzetközi versenyeken is komoly eredményeket érnek el, mely mögött rengeteg gyakorlás és a lőtér folyamatos fejlesztése miatt egyre jobb háttér feltételek állnak.

 

-Hirdetés-

A 2023-as évet a klub részéről Lechner Péter elnök és Maglódi Attila edző-lőoktató értékelte. A klub vezetői elmondták, hogy az igazolt versenyzőik száma 47 fő, a 10-14 éves korosztályban 9 fő, a 14-21 éves junior korosztályban 12 fő, akikkel foglalkoznak. Az egyéb edzésre járók 15 főre tehetők és az edzőhöz tartozó létszám (gyermek) 21 fő. Minden korosztályban havi 4 edzésük van, de a versenyekre felkészülők sokkal gyakrabban lőnek. Az igazolt, versenyengedéllyel rendelkezők, átlagban 12-14 minősítő versenyen vesznek részt évente. A klubot 8-10 versenyző képviseli az országos bajnoksági szinten.

Maglódi Norbert

Az egyesület folytatta társadalmi szerepvállalásait a 2023-as évben is. Fejlesztették lőterüket, új „fő golyófogó palánkot” telepítettek, eszközöket vásároltak és természetesen jelentős létszámmal bővítették tovább tagságukat. Juniorjaik létszáma szintén folyamatos növekedést mutat és ami lényeges, egyre több a női sportlövő is a csapatukban. Több komoly, nagyvárosi céges csapatépítőt sikerült ide hozniuk szolgáltatásuk színvonalának köszönhetően. Versenyeik továbbra is népszerűek sporttársaik körében. Dolgoztak egész évben keményen és úgy fogalmaztak, hogy „ott is tapostuk a gázt, ahol más már régen fékezett”. Láthatóan meg lett az áldozatos munka eredménye: volt itt rádiós podcast, sportlövő magazinos cikk az egyesületről, városi televíziós interjú az év kiskőrösi sportlövőjével Maglódi Norberttel és rengeteg sikeres verseny, dobogós eredményekkel a tagságnak köszönhetően.

Elmondták, hogy ezúton is köszönetüket fejezik ki klubtagjaiknak és a gyerekek szüleinek, hogy ezt az egyesületet választottak a sportág műveléséhez. Köszönik a bizalmat, hogy építhetik a kicsik tudását, akiket sikerült első lépésként behozni, majd itt is tartani – nem könnyű feladat ez a mai világban…

A klub 2023-ban is igazolta, hogy jó kezekben van a Városi Lőtér a Lechner Péter és Maglódi Attila irányítása alatt lévő JP Team Sportlövész Egyesület használatában. Versenyzőik szerte az országban vitték Kiskőrös jó hírét a lövészsportban.
Drexler Christine

Klubtagjaik közül kiemelték Drexler Christine-t, aki 47 versenyen indult és ezzel a legaktívabb klubtag lett. Szinte minden szakágban szerepelt és hozta az érmeket, országos bajnoki címeket és dobogós helyezéseket szerezve. A hölgyek közt országos bajnoki címeket és érmes helyezéseket hozott még Maglódiné Tóth Szilvia, valamint Maglódi Tamara. Hölgy versenyzőik igencsak letették névjegyüket az overall mezőnyben, ahol a fiúkhoz viszonyítva értek el remek helyezéseket. A fiúk közt Tóth Zsámboki Dávid és Maglódi Attila állhatott még országos bajnokságon dobogóra. Dávid ezen felül rendkívül eredményes volt egész évben a minősítő versenyeken, jócskán kivette részét a klubos éremgyűjtésből. Juniorként, érembiztos volt a felnőttek mezőnyében! Legeredményesebb versenyzőjük 2023-ban ismét Maglódi Norbert lett 8 országos bajnoki címmel, ami még 1 ezüst és 1 bronzzal lett teljes. A Steel Challenge Országos Bajnokságokon MDLSZ (6) és az MSSZ (2) szövetségekben állhatott a dobogó legfelső fokára. A hazai versenyeiken még Gulyás Kevint láthatták sokat a dobogón, aki remélhetőleg jövőre ismét csatlakozik Ob. keretükhöz.

Éremtáblájukat az alábbi versenyzőiknek sikerült ilyen terjedelmesre kihozni: Drexler Christine, Dulai Éva, Maglódiné Tóth Szilvia, Maglódi Tamara, Gulyás Kevin, Tóth-Zsámboki Dávid, Boros László, Pászti Tibor, Martonyi János, Sipos Róbert, Ulbrich Gábor, Liska Kornél, Kiss Gergő, Lechner Péter, Kalapos Milán, Kállai Krisztián, Maglódi Norbert, Maglódi Attila.
Aranyérem: 70
Ezüstérem: 45
Bronzérem: 52
Országos Bajnokságok:
Aranyérem : 15
Ezüstérem : 8
Bronzérem : 7

Az egyesület vezetői kiemelték, hogy minden klubtagnak köszönik a helytállást és gratulálnak az egész éves igen szép eredményekhez! Külön köszönetüket fejezték ki lőtérszomszédaiknak, megköszönve támogató türelmüket, amivel hozzájárultak az eredményeikhez.

MEGOSZTÁS