2023. május elsején ünnepélyes keretek közt adták át a felújított és számos fejlesztésen átesett Revaló Pál Sporttelepet Kiskőrösön, a Városi Sportmajális keretein belül. Ez alkalomból elismerésben részesítettek olyanokat, akik a 2022-es évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamilyen szempontból, és plakettet vehettek át Domonyi Lászlótól, Kiskőrös polgármesterétől és Filus Tibortól, a Kulturális-, Turisztikai és Sport Bizottság elnökétől.
 

JP Team Sportlövész Egyesület:

A 2022-es év sportlövője – Maglódi Norbert

-Hirdetés-

Idén lesz három éve, hogy csatlakozott a JP Team Sportlövész Egyesülethez elkezdve sportlövő pályafutását. Edzője az egyesület alelnöke, Maglódi Attila. Tehetségének és szorgalmának köszönhetően meghatározó versenyzőjévé vált hazánk Steel Challenge közösségének.

Főbb eredményei összefoglalva:

-Kiskaliberű puska divízióban, mindkét lövészsport szövetségnél elhódította a felnőtt kategóriában az országos bajnoki címet juniorként.
-A Magyar Sportlövők Szövetségénél, ezen felül az országos bajnokságon kiskaliberű pisztoly divízió ezüst érmét is megszerezte.
-Korosztálya (junior) tekintetében három divízió országos bajnokává vált. Ebből két bajnoki cím a kiskaliberű puska nyílt és optikai, egy pedig kiskaliberű pisztoly versenyszámban került a neve mellé.
-A nemzetközi mezőnyben szintén bizonyította tudását. A Central Europen Open Level III. szintű Steel Challenge versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott a felnőttek mezőnyében kiskaliberű pisztoly és puska nyílt irányzék divízióban. Ezen felül még egy ezüstérmet jegyeztek a neve mellé kiskaliberű puska optika számban.
-A kiemelt fontosságú versenyek mellett hasonlóképp képviselte városunkat és a klubot minden megmérettetésen.

Az éremtáblájából jól látható, hogy milyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott 2022-ben: 17 versenyen 54 érmet szerzett: 38 aranyérem, 12 ezüstérem, 4 bronzérem.

Bizonyosságot nyert általa, hogy nem csak nagyvárosból lehet egy sportág csúcsáig eljutni. 

Domonyi László, Maglódi Norbert, Filus Tibor (b-j)

Kiskőrösi Asztalitenisz Baráti Kör:

A 2022-es év asztaliteniszezője – Matusik Ferenc

1955-ben született Kiskőrösön. 1968-ban lett a Kiskőrösi Petőfi Spartacus igazolt játékosa. A KTSZ, mint fő szponzor megszűnésével, a Kaméleon egyesület vette át a szponzorálását az asztalitenisz szakosztálynak. Ezen egyesület megszűnését követően, több mint 15 éve a szponzori szerepkört a TEK-SZOL Kft látja el, és a megyei bajnokságban a kiskőrösi Asztalitenisz Baráti Kör néven vesznek részt, mely csapatnak oszlopos tagja. Több, mint 50 éve űzi ezt a sportot, pillanatnyilag a megye I-es osztályban. Edzői az első egyesületi években Martinovics Péter bácsi, majd később Baksa Laci bácsi voltak. A 70-es évek végén Ő is megszerezte az asztalitenisz segéd edzői oklevelet, és ezt követően közel 15 éven át nevelte, tanította a fiatal generációt a sport, az asztalitenisz szeretetére.
Hatalmas szíve van, küzd az utolsó poénig, nincs számára elveszett labda. Igazi csapatjátékos, tud örülni társai sikerének, és alázattal viseli a győzelmet, és az elszenvedett vereséget is. Több ízben nyert egyéni és csapatbajnokságot megye I/II/III-as szinteken, melyek nagyobb kitűzött célok elérésére sarkalták, és ma is sarkalják.

További sok sikert kívánunk neki, és még egyszer gratulálunk az elért eredményekhez, és további kitartást a jövőben ráváró sport és egyéb kihívásokra.

Domonyi László, Matusik Ferenc (b-j)

 

Kiskunsági Ökölvívó Egyesület:

A 2022-es év edzője – Lucza Gábor

Gábor közel 20 éve foglalkozik küzdősportokkal. Nevét szinte mindenki ismeri a thaibox és ökölvívás berkeiben. Komoly sportolói múlttal rendelkezik. Több országos versenyen, bajnokságon szerepelt eredményesen. 2021-től szinte teljesen átvette Tisza Zoltántól Kiskőrösön az ökölvívás edzői szerepeit.
Áldozatos és példamutató munkájával teljesen átépítette a boxot településünkön. Új csapatot sikerült kiépítenie, akik egyre sikeresebbek.

Domonyi László, Lucza Gábor, Filus Tibor (b-j)

A 2022-es év ökölvívója – Kanalas Robertó

Robertó 16 éves, két éve boxol. Rendkívül sokat edz, mentális és fizikai teherbírása kiemelkedő. Tanuló a helyi szakközép iskolában. Szülei támogatása nagyon sokat jelent neki álmai elérésében, hogy kiemelkedő sportoló legyen ebben a sportágban. Három mérkőzése volt eddig: kétszer nagyon szoros mérkőzésen maradt alul, egyszer pedig döntetlent boxolt. Több sparing mérkőzésen vett részt Kecskeméten, Lakiteleken és Kalocsán. Erdei “Madár” Zsolt is felfigyelt Robertóra és kiemelkedően tehetségesnek nevezte őt.

Domonyi László, Kanalas Robertó, Filus Tibor (b-j)

Kapcsolódó cikk
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
A környéken elők számára évtizedek óta sportolásra és szabadidős tevékenységekre otthont nyújtó városi sporttelepen komoly fejlesztések mentek végbe. Kiskőrös Város...

Képek: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira