A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája az őszi szezonban két győzelmet tudott szerezni, a többi találkozóját elvesztette az együttes. A csapat ezzel az eredménnyel a bajnokság első felét a hatodik helyen zárta 4 ponttal.

A csapat a bajnokságban olyan gárdák ellen lépett pályára, mint a Kalocsai KC, Mizse KC (Lajosmizse), Nemesnádudvari NKSZSE, Kiskunmajsai KC, Kiskunhalasi UKSC, Soltvadkerti TE és a TRD Solt. A lányok az ősszel lejátszott 10 mérkőzésükből 2 alkalommal nyertek és 8 találkozót elvesztettek, 262-302-es gólaránnyal 4 pontot szereztek. Az együttes az újonc soltiakat tudta legyőzni idegenben 41-27-re és szintén a soltiak ellen aratták a másik győzelmüket is, amikor hazai környezetben nyertek 34-25-re.

A Kiskőrösi NKSZSE
-Hirdetés-

A házi góllövőlista állása az őszi szezon után: Németh Indira – 50 gól, Schiszler Hanna – 38, Csepregi Judit – 36, Zsubori Zsófia – 24, Fazekas Laura – 22, László Luca – 20, Markó-Czérna Bianka – 19, Kornóczi Natália – 18, Barkóczi Nóri – 16, Varga Anna – 8, Lucza Evelin – 6, Nagy Dzsenifer – 4, Boldizsár Nikita – 1.

Milyen változások után kezdtétek el a nyári felkészülést követően az új bajnoki szezont? – kérdeztem Czérna János edzőt.

A játékoskeretben jelentős változások voltak, miután a négy rutinos kecskeméti játékosunk Márki Éva, Mokos Anita, Kovrig-Szabó Ivett és Domokos-Faragó Ágnes úgy döntött, hogy nem folytatja már tovább az aktív játékot. Velük együtt hatalmas tapasztalat, játéktudás és pozitív közösségi erő is távozott a csapattól, de a nálunk eltöltött idejük alatt örömmel mondhatom el, hogy a fiataljaink nagyon sokat tanultak tőlük. A csapatból Markó-Czárna Bianka úgy vállalta a játékot a továbbiakban, hogy szükség esetén néha segít rajtunk, de úgy alakultak a dolgok, hogy szinte minden mérkőzésen velünk volt és segített. Nagy célokat nem tűztünk ki magunk elé, a legfontosabb feladat a helyi fiatalok beépítése volt a csapatba.

Hogyan értékelnéd az együttes őszi szereplését?

Az őszi szereplésünket nagyon megnehezítette, hogy az első számú kapusunk Boldizsár Nikita lesérült, aki helyett Rostás Brigitta jött vissza a csapatunkhoz és a segítségünkre volt a mérkőzéseken. A sok távozó és a sérülések miatt volt, hogy egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzott a tavalyi kerethez képest, ami rányomta bélyegét a teljesítményünkre. Volt mérkőzésünk, amikor serdülő korú játékosokkal kiegészülve léptünk pályára és szerepelt nálunk olyan is, akik több éves kihagyás után kezdtek el újra kézilabdázni. A nehézségek ellenére ki kell emelnem, hogy a soltiak ellen lejátszott két mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottunk és megnyertük a találkozókat. A kiskunmjasaiak elleni első mérkőzésen jól kezdtünk, sokáig vezettünk is, de a végére elfáradtunk, miután tíznél is több kétperces kiállítást kaptunk. Úgy gondolom, ha nincsenek ilyen külső körülmények, akkor a kiskunmajsaiakat legyőzhettük volna. Szoros, jó mérkőzést játszottunk a kiskunhalasiak ellen is, akiktől 21-19-re kaptunk ki, de itt olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel vállalható volt ez a vereség. Kis szerencsével lehetne több pontunk, az az elért eredményeink a csapat játéktudásának és a lehetőségeinkhez képest reálisnak mondhatók.

Az együttes hogyan készül majd a tavaszi bajnoki rajtra?

A fiatalok beépítése folyamatosan halad és azt is látni kell, hogy hosszútávon csak a helyi játékosokra tudunk számítani. Vannak tehetséges utánpótlás játékosaink, akikkel szemben türelmesnek kell lennünk és több éves munka előtt állunk, hogy belőlük jó kézilabdások legyenek a felnőtt mezőnyben is. A játékoskeretben a télen komolyabb változások nem lesznek. A tavaszi rajtunk március 2-án lesz, amikor a kalocsaiakat látjuk vendégül, de az őszi szezonból két mérkőzést elhalasztottunk a soltvadkertiek és a kiskunhalasiak kérésére. A csapat az elhalasztott mérkőzések pótlásával kezdi a bajnokság második felét, így február 18-án a soltvadkertieket fogadjuk majd haza környezetben, február 24-én pedig Kiskunhalasra látogatunk. Nagyon remélem, hogy a sérültjeink közül többen felépülnek és a közös munkát január elején már elkezdjük a tavaszi szezonra készülve.

MEGOSZTÁS