A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC II. gárdája hullámzó teljesítményt nyújtott az őszi szezonban, és a gyengébb együttesek ellen hozták általában a mérkőzéseiket, de az élcsapatokkal szemben nem tudtak rangadókat nyerni. Az együttes a bajnokság első felét a 6. helyen zárta 13 mérkőzésen szerzett 8 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel, 42-27-es gólaránnyal, 25 ponttal.

 

-Hirdetés-

A tavasszal nagy küzdelem folyhat majd a dobogóért, hiszen a 3. helyen álló kunfehértóiaknak 28 pontja van, így mindössze egy győzelem választja el tőlük a kiskőrösieket. A kiskőrösi gárda őszi szerepléséről a csapat játékosát, Sinkó Doriánt kérdeztem.

Sinkó Dorián (a képen kék mezben)
Milyen előjelekkel és célokkal vártátok a nyári felkészülés után a bajnoki rajtot?

A csapatnál komolyabb nyári felkészülésről nem lehetett beszélni, a szokásos módon heti egy alkalommal összejöttünk, és nagy változások sem voltak a játékoskeretben. A bajnokságnak 25 fős kerettel vágtunk neki. Úgy kezdtük el a felkészülést nyáron és utaztunk el az első bajnoki mérkőzésünkön Kaskantyúra, hogy nem volt edzőnk vagy olyan személy a csapatnál, aki segített volna nekünk kívülről. Úgy éreztük mi játékosok is, hogy a kaskantyúi 5-2-es vereségünk és a kialakult helyzet nem volt méltó a klubhoz. Ekkor jött a csapathoz Lengyel László, aki nagyon sokat segített a nyugodt háttér előteremtésében, Beregszászi Sándor pedig kívülről segített a csapat összeállításában, a taktikai elemek megbeszélésében.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi szereplését?

Az őszi szezonunk nem úgy alakult, ahogy elterveztük, mert az élcsapatokkal nem tudtunk versenyben maradni. Ugyan közel állunk a szerzett pontok tekintetében a dobogóhoz, de azt látni kell, hogy megfelelő edzésmunka nélkül még ebben az osztályban sem lehet komolyabb eredményeket elérni. Az élcsapatok elleni mérkőzéseken, a rangadókon annyi gólt kaptunk, hogy nem sok esélyünk volt még a pontszerzésre sem. Rangadókat buktunk el az előttünk álló csapatok ellen a kaskantyúiak, a kunfehértóiak és a soltvadkertiek ellen, Akasztón pedig kétgólos vezetésünk után kaptunk ki 4-2-re. A tabellán tőlünk előrébb elhelyezkedő csapatok közül mindössze a 4. helyezett balotaszállásiakat sikerült legyőznünk 4-1-re hazai környezetben. Jó teljesítményt nyújtottunk Fülöpszálláson, ahol kétszer is hátrányba kerültünk, de mégis nyertünk 5-2-re. Úgy gondolom, hogy a csapatunkban jó képességű játékosok vannak, többen a magasabb osztályokban is szerepeltek, így a játéktudásunkkal nincs gond, de ennek jó edzettségi állapottal kellene párosulnia, ha szeretnénk jó eredményeket elérni. Hiába volt 25 fős keretünk, mégis előfordult, hogy igen szűk létszámban tudtunk kiállni a mérkőzéseken.

A télen, hogyan alakul a csapat felkészülése, milyen tervekkel vágtok neki a tavaszi szezonnak?

A tavaszi eredményeinket szerintem majd nagyban befolyásolja, hogy mennyi munkát teszünk bele a csapatba, milyen lesz a fiúk edzéslátogatottsága. A játéktudásunkat nézve sokkal több van a csapatban, de a jó eredményekhez egy teljesen más hozzáállás kellene majd a bajnokság második felére. Télen a tervek között van egy teremtornán való szereplés és amennyiben az edzésmunkában előre tudunk lépni, akkor bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. A játékoskertben és a segítőink személyében nem várhatók változások, így az őszi szezonban szerepelt csapattal vágunk majd neki a bajnokság második felének is.

MEGOSZTÁS