Az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a 63 megawatt peak (MWp) beépített teljesítményű tázlári napelemes erőművet, amely a HO-ME 2000 Vagyonkezelő Kft., a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt. és a MET Green Asset Holding AG tulajdonában van, a megállapodást december 20-án írták alá – tájékoztatta az MVM december 20-án szerdán az MTI-t.

-Hirdetés-

A várhatóan 2024. első negyedévében lezáruló tranzakcióval az MVM csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalatához, az MVM Zöld Generáció Kft.-hez kerül a Tázlár határában lévő, több mint 100 hektáron elterülő napelemes erőmű, amely 115 ezer darab napelemes panelével évente összesen 85 ezer megawattóra energiát termel karbonsemleges módon, ezzel tovább csökkentve a villamosenergia-szektor fajlagos szén-dioxid-kibocsátását.

Az MVM közölte: a vállalatcsoport folyamatosan bővülő megújuló termelői kapacitásával jelentősen hozzájárul a zöld átmenet megvalósításához, Magyarország dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

Kapcsolódó cikk
Tázlár pénzügyi helyzete lehetővé tette, amit eddig még soha
Tázlár pénzügyi helyzete lehetővé tette, amit eddig még soha
Bán Róbert, Tázlár község polgármestere számolt be hírportálunknak a településen 2023-ban megvalósult fejlesztésekről, programokról, a település jelenlegi pénzügyi helyzetéről és...

Forrás: mti.hu 
Kiemelt kép: novekedes.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira