Nagy hagyománya van Kecelen a tűzoltó bálnak, melyre az idei évben január 13-án a Városi Könyvtár és Művelődési Házban várták az érdeklődőket. Az eseményen közel 100-an vettek részt, hogy jó hangulatban töltsenek el közösen egy zenés, táncos estet.

-Hirdetés-

A megjelenteket Travnik János, a Keceli Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka köszöntötte.
Ezt követően Haszilló Ferenc polgármester köszönte meg a tűzoltók áldozatos munkáját és beszédében kiemelte, hogy az önkormányzat a továbbiakban is a tűzoltók mellett áll, és az idei évben is a lehetőségeikhez mérten támogatják a munkájukat.
Az eseményen Fekete Szabolcs katolikus plébános mondott asztali áldást, mindenkinek jó étvágyat kívánva a vacsorához és jó szórakozást az esthez.

Fekete Szabolcs, Haszilló Ferenc és Travnik János (b-j)

A bált megtisztelte jelenlétével Babud Jenő, akik korábban a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője volt, és jelenleg munkáját a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon folytatja, továbbá Orbál Balázs tűzoltó alezredes, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, valamint Nádasdi Gergely, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság vezetője.

Az ízletes vacsorát a helyi Fürtös Vendéglő tálalta fel a bál résztvevőinek, az est során a talpalávaló zenét pedig Vesztergám Miklós és Kislimpi szolgáltatta.

Az ízletes vacsorát a helyi Fürtös Vendéglő tálalta fel

A bált szervező tűzoltók részéről Travnik János elmondta, hogy a városban működő egyesületek közül a tűzoltók mondhatók a legrégebbieknek, hiszen 150 éve alakultak. Már a kezdetek óta szerveznek tűzoltó bált évente egy alkalommal, és ez a hagyomány a mai napig él. Megemlítette, hogy a tűzoltók csapata sokat dolgozott a bál szervezésén, a tombolatárgyakat pedig támogatók adományaiból rakták össze.
Beszélt arról is, hogy jelenleg az önkormányzati tűzoltóság két tűzoltó autóval, a parancsnokkal és 12 fő vonulós tűzoltóval működik, akik munkáját segítik az önkéntes tűzoltók szükség esetén egy tűzoltó autóval és a személyi állományukkal. A munkájukról elmondta, hogy a tavalyi évben 50 tűzesetnél láttak el feladatokat és 40 műszaki mentésen vettek részt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS