A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 14. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület a „Közösségi faültetés Kiskőrösön” elnevezésű programjával bekerült azon kedvezményezettek közé, akikre 2024.01.15 – 2024.02.11-ig zsetonok bedobásával lehet szavazni a kiskőrösi és a kalocsai Tesco üzleteiben.

-Hirdetés-

A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott tikettek számának függvényében – kaphatnak támogatást. A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása.

Filus Tibor – Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke

Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása. A pályázat során a TESCO-GLOBAL Zrt. üzleteiben lehet az említett időszakban szavazataikkal – tikettjeik bedobásával a szavazó urnákba – támogatni az adott körzetben azt a 3 szervezetet, amelyik a programok elbírálói szerint arra érdemes volt.

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület a tervezett projekt keretében közösségi összefogással szeretne 18 db oszlopos juhart elültetni a kiskőrösi Vasvári Pál utcában.

A munkálatok a környék lakóit, a közeli Bem József Általános Iskolába járó 568 diákot és szüleiket, hozzátartozóikat, az intézmény dolgozóit, illetve a szomszédos Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársait közvetlenül, a közel 14 ezer fős város közösségét pedig közvetetten érintenék.

A tervezett faültetés során a Bem iskolától a Kossuth utcáig tartó szakaszon a Vasvári Pál utcában 18 db oszlopos juharfa kerülne elhelyezésre

A szavazás végén a szavaztok arányában nyerhet a három szervezet 400.000, 200.000 vagy 100.000 forintot programja megvalósítására.

MEGOSZTÁS