Az egyenruhások múlt szombaton 355, vasárnap pedig 224 gyorshajtást rögzítettek.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1329-en lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, de volt olyan autós, aki Soltvadkert belterületén, korlátozott látási viszonyok között a megengedett 50 km/h helyett 102 km/h-val közlekedett – neki 117.000 forintot kell fizetnie.

-Hirdetés-

Egy másik sofőr pedig az 51-es számú főút belterületi részén 91 km/h-val hajtott.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt ötvennégy olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 20 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak.

Január utolsó hetében még mindig fontos, hogy a zord időjárási viszonyokhoz autónk is alkalmazkodjon. Elengedhetetlen a téli gumiabroncs, amely jobb tapadással rendelkezik havon, nedves vagy sáros úton, mint nyári társai. A mélyebb barázdájú, sűrűbb futómintázatú gumi hatékonyabban szorítja ki havat és a sarat. A téli vezetés a szakemberek szerint is veszélyes, a téli gumi pedig a biztonsági felszerelés egyik alapvető kelléke.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően, …hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás, képek: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira