2024. január 24-én tartotta meg az év első ülését Kiskőrös Város Képviselő-testülete, melynek kezdetén egy 5 millió forintot meghaladó értékű kötelezettségvállalást ismertetett Domonyi László. Majd bejelentette, hogy egy napirendi ponttal bővítik a listát.

-Hirdetés-

Az első napirendi pont a képviselő-testület állandó bizottságainak 2024. évi munkaterve volt, melyet az elnökök előzetesen leadtak. Szóbeli kiegészítést nem tett senki, így az abban meghatározottak szerint alakulnak feladataik.

Majd Molnár Éva tájékoztatott a 2023. évi költségvetés módosításáról, melyet a Magyar Államkincstár tájékoztatója alapján volt szükséges módosítani.

Ezt követően szavaztak az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletről is. A részletekről dr. Turán Csaba jegyző tájékoztatott. Elmondta, hogy a korábbi Stratégiai és Városüzemeltetési Osztály helyébe két kabinet lép a szervezetben. Az egyik a polgármester munkáját közvetlenül segíteni hivatott Polgármesteri Kabinet, melynek vezetője az aljegyző. A kabineten belül kettő csoport található: a városgondnoksági és a pályázati és fejlesztési csoport. Egy kabinet és egy önkormányzati asszisztens státusz kerül létrehozásra a csoporton kívül, a kabineten belül, valamint egy teljesen új munkakör kerül meghatározásra, ez pedig a kontrolling asszisztens, akinek fő feladata az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése, hogy minél hatékonyabb legyen, illetve az önkormányzathoz tartozó intézményeket is ellenőrzi. A Polgármesteri Kabinet 13 fővel fog működni, a Jegyzői Kabinetben a vagyongazdálkodási feladatok lesznek, valamint a személyzeti és humánerőforrás referens fogja a feladatot ellátni és az iktató tartozik még ide 5 fővel. A Közigazgatási Osztály és a Pénzügyi Osztály struktúrája és feladatköre nem módosul. Azt átszervezést sikerült úgy megoldaniuk, hogy a hivatal létszáma továbbra is 40 fő. A képviselők döntése értelmében a változások 2024. február 1-jén lépnek életbe.

Turán István, a Kiskőrösi Települési Értéktár Bizottság elnöke személyesen is megjelent és beszámolt a bizottság elmúlt félévének projektjéről. Helytörténészi munkájáért Domonyi László polgármester és Szedmák Tamás alpolgármester is köszönetet mondott.

A következő napirendi pont az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Bölcsődéjének nyári zárva tartási idejének jóváhagyása volt – 2024. július 29. – 2024. augusztus 09. között.

Véleményezték az általános iskolai felvételi körzeteket, melyet a Kiskőrösi Tankerületi Központ javasolt.

Tagi kölcsön nyújtásáról is szavaztak a Kőrösszolg Kft. részére, 20 millió forint értékben.

Majd ingó vagyon értékesítéséről és ingatlanok haszonbérletbe adásáról döntöttek.

Ezután következett a sürgősségi anyag, mely szintén egy ingatlan bérbeadásról szólt.

A képviselő-testületi ülés végén a polgármester értékelte a decemberben megvalósult programokat és az új köztéri Petőfi szobor népszerűségéről is szót ejtett, majd a hamarosan megrendezésre kerülő programokat ismertette a városban, melyekről a VIRA.HU programajánlójában is olvashatnak.

Kapcsolódó cikk
Új Petőfi szobrot avattak Kiskőrös főterén
Új Petőfi szobrot avattak Kiskőrös főterén
2023. december 31-én rendhagyó módon délután 16 órakor tartották a Petőfi Szülőház előtt a megemlékezést Petőfi születésnapjára. Az esemény azért...
A januári képviselő-testületi ülés visszanézhető ITT.

 

A fotók az esemény előtt készültek. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira