A Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend 30 évvel ezelőtt alakult meg, mely jeles évfordulóról a tagok egy születésnapi összejövetellel emlékeztek meg január 25-én este a város főterén. A borlovagok születésnapi tortával, egyéb finomságokkal is készültek és természetesen egy pohár borral koccintottak a megalakulásuk évfordulójára.

A megjelenteket a 2003 óta nagymester Béleczki Mihály köszöntötte, aki beszélt arról, hogy milyen nagy utat járt be a borlovagrend az elmúlt 30 évben. Megemlítette, hogy 16-an voltak az alapító tagok, akik közül sajnos márt csak hárman maradtak a borlovagrendben. A program során az elhunyt tagtársakról egyperces néma fejhajtással emlékeztek meg.

-Hirdetés-

A fiatal borlovagrendi tagoktól azt kérte, hogy vigyék tovább az alapító tagok munkáját és ápolják az elkezdett hagyományokat.

Az ünnepi esemény ötletgazdája Nagy Tamás, a szervező bizottság tagja, a borlovagrend egyik alapító tagjának, Varga Attilának levelét olvasta fel. Ebből megtudhattuk, hogy 1994. január 25-én alakult meg a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend. Ezt követően 2000 március 24-én Kecskeméten a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrendet felvették az Országos Borrendek Szövetségének tagjai közé. A kezdetekben a borlovagrend nagymestere Lapid László, kancellárja Vaszari László, kincstárnoka dr. Kuti László, alkancellárja Kiss György és a ceremóniamester Varga Attila volt.

Nagy Tamás és Béleczki Mihály

A program során Kiss György főpohárnok beszédében elmondta, hogy az országban kevés magasabb létszámú és alacsonyabb átlagéletkorú borrend van, mint a kiskőrösi. Az egyik alapító tag kérte a fiatalokat, hogy ápolják még sok évig a borrend hagyományait, vigyék tovább a munkát, amit elkezdtek és tegyenek meg mindent a kiskőrösi borok felemelkedésért, népszerűsítéséért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS