2024. január 28-án vasárnap már második alkalommal került megrendezése az úgynevezett Yours Truly futóesemény Kiskőrösön a Záportározó körüli rekortán futópályán. A Yours Truly egy finn kezdeményezésű futóesemény, ami az év legunalmasabb és futás szempontjából a legingerszegényebb időszakára datálódik. Minden év január és február utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. Tavaly Kelemen Anett és párja Pozderka Attila gondoltak egy nagyot és megrendezték az első kiskőrösi Yours Truly eseményt Kiskőrösön. Már akkor sem volt kérdés, hogy idén is megrendezik. 

-Hirdetés-

A futók reggel kilenckor rajtoltak el és egészen délután öt óráig lehetett futni. Mindenki a maga által választott távot tette meg. Voltak akik, hosszabb és voltak olyanok, akik kevesebbet, illetve gyalogosan is hozzá lehetett járulni a kilométer gyűjtéshez. Ugyanis mindenki a lefutott vagy legyalogolt távját rögzítette és bediktálta a szervezőknek. A helyi sportolók mellett jöttek az eseményre a környékbeli településekről: Soltvadkertről, Kecelről, Csengődről, Tabdiról vagy éppen Kiskunhalasról. Illetve messzebbről is érkeztek futók: Szolnokról, Törökszentmiklósról, Bölcskéről, de volt budapesti induló is.

Kelemen Anett szervező is futott

Az idei évben több támogató is az esemény mellé állt. Volt tombolai is, mely sorsolására három alkalommal került sor az esemény időtartama alatt. Minden megtett 5 kilométer után egy tombolát kaptak a futók. Tehát minél több 5 kilométert teljesített valaki, annál nagyobb eséllyel indult az értékes tombolanyereményekért, melynek fődíja 1 db 50.990 forint értékű Scott Pursuit futócipő utalvány volt. Emellett kisorsoltak még 9 x 5.000 forint értékű EthicSport ajándékcsomagot, 3 x 15.000 forint értékű Joma ajándékcsomagot, 3 x 25.990 forint értékű teljesítmény diagnosztikára szóló utalványt a RunnersLab jóvoltából, 3 x 50.000 forint értékű Garmin utalványt Forerunner 965, Fenix 7, Epix 2 modellekre felhasználhatóan.

Farkas Gábor és Csengő István is egyaránt 50 kilométert futott

Akik legalább 5 kilométert futottak ők Eisberg salátát is kaptak. Díjazták a leggyorsabb 50 kilométert teljesítő férfi és női futót. Ők gazdagabbak lettek egy palack Harmony 2023 száraz fehér borral a Szentpéteri Borpince felajánlásával, valamint egy 20.000 forint értékű RunnersLab ajándékcsomaggal. Illetve, akik elérték az 50 kilométert ők a tavalyi Bács-Kiskun Ultrafutóverseny befutóérmét is megkapták.

Tabdiról és Kaskantyúról is jöttek

Végül 83 fő vett részt az eseményen a kilométer gyűjtésben. Összesen 1458,12 kilométer jött össze. A legtöbbet, összesen 70 kilométert egy kiskőrösi sportoló Pap Tamás futotta le, aki 6,5 óra alatt teljesítette a maga elé kitűzött távot.

Pap Tamás kiskőrösi induló futotta a legtöbb kilométert az esemény folyamán

Többen is a klasszikus 50 kilométert választották. Voltak, akiknek ez volt az első és voltak olyan futók is, akik már nem először teljesítettetek ilyen távot. 50 kilométert futott: Csörgő Tímea (Kiskőrös), Csengő István (Szolnok), Farkas Gábor (Törökszentmiklós), Szabó Imre (Isaszeg), Kis-Kovács Olga (Budapest), Weisz Csilla Eleonóra és Kugelmanné Szabó Erzsébet (Soltvadkert).

Természetesen a helyi futók is szép számmal képviseltették magukat

A szervezők Kelemen Anett és Pozderka Attila minden résztvevőnek szeretné megköszönni a sok-sok megtett kilométert. Illetve a támogatóknak a tombola felajánlásokat és mindent, amit az esemény érdekében tettek.

A két szervező biztosított mindenkit, hogy jövőre is szeretnék megrendezni az Yours Truly futást Kiskőrösön.

Természetes Soltvadkertről is érkeztek futók 

Az eseményt támogatták: RunnersLab, Fresh Fruit TÉSZ, Kiskőrösi Szikvíz, Eisberg Magyarország, Szentpéteri Borpince, Kőrösszolg Nonprofit Kft. és Kiskőrös Város Önkormányzata.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (118 db kép)
MEGOSZTÁS