A Kiskőrösi NKSZSE női utánpótlás kézilabda csapatai közül az U19-es gárda az országos korosztályos bajnokság LU19-es küzdelemsorozat III. osztályának H csoportjában szerepel. Az együttes a hétcsapatos bajnokságban olyan gárdák ellen lép pályára, mint a Kiskunhalasi UKSC, a Deszki SC, a csongrádi Tigrisek CSKSE, a Kiskunmajsai KC, a Bácsbokodi KSE és a Bácsalmási PVSE.

A kiskőrösi fiatalok a tavaszi szezon első mérkőzését hazai környezetben játszották le január 31-én, amikor a Bácsalmási PVSE gárdáját fogadták és 42-28-ra (19-19) nyertek: Madácsi – Csepregi 5, Lucza 5, Németh I. 11, Ilia 4, Csóka 9, Barkóczi 7. Csere: Baticz 1, Karf, Markó, Urbán.

-Hirdetés-

A hazai lányok jól kezdték a találkozót és 3-0-ra vezettek, de ezt követően több technikai hibát is elkövettek támadásban, és ezeket kihasználva 3-3-nál egyenlítettek a vendégek. Az első félidő közepén már 4 góllal vezettek a kiskőrösiek (16-12), de ennek ellenére mégsem sikerült megnyugtató előnnyel lezárni ezt a játékrészt.

Az első félidő végén több eladott labdája is volt a hazaiaknak, támadásban technikai hibákat követtek el és az utolsó két percben emberhátrányba kerültek, amit a bácsalmásiak kihasználtak és 17-14 után 17-18-ra vezettek. Az első félidőt egy gyors gólváltás zárta és a dudaszó előtt néhány másodperccel 19-19-re egyenlítettek ki a kiskőrösiek.

A szünet után teljesen más fokozaton játszottak a hazai lányok, futás és játék gyorsaságban is felülmúlták ellenfelüket, így fokozatosan növelve az előnyüket magabiztos győzelmet arattak. A nagy gólarányú hazai sikerben szerepet játszott, hogy a kiskőrösi lányok a második játékrészben több gólt is szereztek lerohanásból. Az együttes 9 mérkőzés lejátszását követően 12 ponttal a 4. helyen áll a tabellán.

Czérna Bianka – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A mai ellenfelünket ismerve arra számítottunk, hogy a bácsalmásiaknak két jó kapusa van és fizikálisan erősek a játékosaik. Azt kértem a lányoktól, hogy sokat mozogjunk, gyorsítsuk a játékot, legyünk a szélekről és átlövésekből veszélyesek a kapura. Az első félidő végén sok hibával játszottunk, így döntetlennel zárult az a játékrész. A szünetben mondtam a lányoknak, hogy nem lehet leengedni, végig koncentráltan kézilabdázzanak és tartsák be a megbeszélt dolgokat. A második félidőben több gyors gólt is tudtunk szerezni lerohanásból, ami a mi javunkra döntötte el a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy egy győzelemmel tudtuk kezdeni a tavaszi szezont és bízok abban, hogy a bajnokság végére odaérhetünk a dobogóra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS