Jól hallható volt az egész városközpontban, amikor jókedvű, maskarás felvonulással űzték február 1-én délelőtt a telet a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának alsó tagozatos diákjai. A farsangi témanap keretében kézműves foglalkozásokkal, a szülők jóvoltából finom ételekkel, tombolával, majd táncos mulatsággal búcsúztatták a hideget.

Jelmezbe bújtak erre a napra a tanító nénik is. Néző Sándorné Zsuzsa néni ötlete nyomán egy-egy színes cukorkát elevenítettek meg, akik jól megférnek egymás mellett egy csomagban.

A tanító nénik színes cukorkáknak öltöztek
-Hirdetés-

A nap forgatókönyvét Breznyán-Molnár Lilla állította össze – mondta el Horváthné Ocskó Erika, az alsós munkaközösség vezetője.

A délelőtt folyamán színeztek, vágtak, ragasztottak, de néztek filmeket, hallgattak zenét, tanultak verset, valamint megismerkedtek a farsanghoz kapcsolódó népi hagyományokkal is. A foglalkozások jellege évfolyamonként és szakonként változott, hiszen a TÉT-es osztályokban például jobban elő tudták készíteni ezt a tevékenységet. Készültek álarcok, bábok, a nagyobbak farsangi totót töltöttek ki.

Szórakoztató programok, kézműves foglalkozások vártak délelőtt a diákokra

A szülők ismét kitettek magukért, minden osztályteremben roskadoztak az asztalok. Szendvicsek, fánkok, sós és édes sütemények. Senki nem maradt éhes vagy szomjas.

A szülőknek köszönhetően senki nem maradt éhes vagy szomjas

10 órakor indult a télűző felvonulás a városközpontban, melyet a művelődési ház előtt közös „Menjen el a tél!!!” felkiáltással zártak. Hangjukat ezúttal szabadon kiengedhették, mellé pedig mindenféle, főleg saját készítésű zajkeltő eszközt is bevetettek.

Kiereszthették a hangjukat, és zajkeltő eszközöket használtak a télűzéshez

Bőkezűek voltak a szülők a tombolatárgyakat illetően is. Sok-sok értékes nyeremény várta a gyerekeket a tornateremben. A délelőtt folyamán minden alsós diák 3-3 tombolaszelvényt vásárolhatott, és aki nem talált nyerő szelvényt, az a végén zsákbamacska ajándékkal mehetett haza. Így senki nem hagyta el meglepetés nélkül az iskolát. A befolyt pénzből udvari játékokat és labdákat vesznek majd, illetve a napközis felszerelést egészítik ki.

A tombolából befolyt pénzből udvari játékokat és labdákat vesznek majd

A farsangi mulatságot az 1.b Kacsatánca nyitotta meg ebéd után, melyet Rakonczainé Majoros Zsuzsanna és Breznyán-Molnár Lilla tanított be. A délutáni buli zenéit a negyedikesek állították össze, előre leadták a zenei kívánságaikat, ezek szóltak a 15 óráig tartó diszkóban. 

Kapcsolódó cikk
VIDEÓ I A KEVI gimnazistái is farsangoltak
VIDEÓ I A KEVI gimnazistái is farsangoltak
A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája után a gimnáziumban is megtartották farsangi mulatságukat, melyet a 10. évfolyam szervezett, akik közös...

Szöveg, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira