2024. 02. 06., kedd – 13:12 Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

 

-Hirdetés-

Még mindig sok olyan sofőr van vármegyénkben, aki ittasan volán mögé ül. Ők nem csupán a saját, hanem mások életét, testi épségét is felelőtlenül veszélyeztetik – írja a police.hu. 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1544-en lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, de volt olyan autós, aki Soltvadkert belterületén a megengedett 50 km/h helyett 96 km/h-val közlekedett – ennek a sofőrnek már magasabb összegű bírságra kell számítania.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 37 olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 26 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai időről-időre felhívják az autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Teszik ez azért, mert hazánkban záró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol ugyanis már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás, fotó: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira