A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Soltvadkerti Gazdakör Egyesület GAZDA ESTEK rendezvénysorozatot indított 2024-ben is, melynek első alkalmára február 6-án 17:30 órai kezdettel került sor a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtárban, ahol az elnök: Ritter Imre köszöntötte az érdeklődőket. 

-Hirdetés-

Elsősorban a szőlő és gyümölcstermelőket érintő növényvédelemről és tápanyag-utánpótlásról hallhattak információkat a résztvevők. 

Az idei első gazdaest előadói voltak: Südi István szaktanácsadó – Profi Seeds Kft., Sztankovics Nikoletta szaktanácsadó – Valcum Agro Kft., Péter Zoltán szaktanácsadó – BAYER, Dr. Kiss Gábor – Nova Scienta Kft. 

Elsősorban férfiak érdeklődtek a meghirdetett témák iránt

Südi István szaktanácsadó a fehérjealapú szerves vegyületek a növényi teljesítmény fokozásában témában tartott prezentációt, aki konkrét termékeket is ajánlott a gazdáknak (a videó 1. percétől), melyek gyakorlati alkalmazásáról is beszélt a fagyvédelem kapcsán. Összegzésként elmondta, hogy a biostimulátorok (növényi teljesítményfokozók) enyhítik vagy megszüntetik a stressz okozta súlyos működési zavarokat, teljesítményfokozó hatásuk van, illetve befolyásolják a termés mennyiségét és minőségét. 

Sztankovics Nikoletta szaktanácsadó Egyedi dimenzió a növénytáplálásban címmel tartott előadást (a videóban a 25. perctől) a gazdáknak. A Dr. Green termékcsaládról és annak előnyeiről is mesélt, mely termékek az egyedi formulációnak köszönhetően nagyon magas hatóanyagtartalommal rendelkeznek, emellett nagyon jól tárolhatók mikrokristályos szerkezetüknek köszönhetően. 

Péter Zoltán szaktanácsadó újdonságokról mesélt a szőlészet szolgálatában (49. perctől). Kihangsúlyozta, hogy termékeik jelentősen nem drágulnak ebben az évben. 

Dr. Kiss Gábor azokról a készítményekről mesélt, melyet a Nova Scienta Kft. fejleszt és állít elő, elsősorban exportra, de pár évvel ezelőtt elkezdték a termékek belföldi bevezetését is. Kiemelten a növényi tápanyagok pótlásának lehetőségeiről beszélt (1 óra 17 perctől). 

Volt olyan előadó, aki felajánlotta, hogy szívesen elküldi prezentációját az érdeklődőknek, akiktől az előadás végén kérdezni is lehetett. Többek között Font Sándor országgyűlési képviselő élt is a lehetőséggel (1 óra 43 perctől). 

A GAZDA ESTEK rendezvénysorozat következő időpontjai:

A Soltvadkerti Gazdakör Egyesület és meghívott előadóik, februárban minden kedden 17:30 órától várják az érdeklődőket az ingyenes előadásokra. 

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira