Közel négy éve annak, hogy befejeződött a Záportározó-tó kialakítása Kiskőrösön, mely számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a város lakosai számára, melynek köszönhetően Kiskőrös sport- és szabadidős tevékenységének egyik központjává vált. Ennek fenntartása érdekében pedig nádvágási munkálatokat végeztek a tónál.

-Hirdetés-

Domonyi László polgármester elmondta, hogy Kiskőrös Város Önkormányzata különös figyelmet fordít a Záportározó-tó karbantartására. Ezért olyan cégeket kerestek, akik speciális eszközökkel a vízen haladva, a víz alatt tudják elvágni a nádszálakat -, hiszen ennek most van itt az időszaka. Hangsúlyozta: nem szeretnék, ha egy óriási nádassá alakulna a tó. 

Ezzel azonban nem érnek véget a Záportározó-tó körüli munkálatok. A zöldfelület kezelések, a fák ültetése és gondozása, valamint a padkák feltöltése lesz a következő feladat a tavasz folyamán. 
Kapcsolódó cikk
1458,12 kilométert futottak össze a Yours Truly futás alkalmával Kiskőrösön
1458,12 kilométert futottak össze a Yours Truly futás alkalmával Kiskőrösön
2024. január 28-án vasárnap már második alkalommal került megrendezése az úgynevezett Yours Truly futóesemény Kiskőrösön a Záportározó körüli rekortán futópályán....
MEGOSZTÁS
Írta: vira