Javában tart a téli felkészülése a vármegyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC és az Akasztó FC együtteseinek. Minkét gárdában voltak változások a játékoskeretben a tél során és folyik az új igazolások csapatba építése.

A Kiskőrösi LC február 10-én edzőmérkőzés keretében látta vendégül az Akasztó FC gárdáját, mely találkozó döntetlennel zárult.

Kiskőrösi LC-Akasztó FC 2-2 (1-1)

A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Lajkó, Barkóczi, Hompót, Vén, Szedmák, Pekker, Budai, Szabó D., Godslove, Petrovics.
Csere: Brada (k), Pecznyik, Györgye.

Az Akasztó FC csapata

Akasztó FC: Németh Zs. – Tóth Á., Doszpod, Fábián, Vincze, Varga M., Szabó N., Bányai, Szrenkó, Boldizsár, Szabó Zs.
Csere: Fésűs, Madácsi.

A két csapat küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszott egymás ellen a kiskőrösi lőtér melletti „C” pályán. A találkozón a vezetést az akasztóiak szerezték meg a 18. percben, amikor a hazai védők a kapu előtt eladták a labdát és közelről lőtte a hálóba a játékszert Szrenkó Attila (0-1). Gyorsan jött a kiskőrösiek egyenlítése már a 19. percben, amikor Petrovics Kevin kapott középen jó labdát és a kapussal szemben állva magabiztosan értékesítette a helyzetet (1-1). A 23. percben a kiskőrösi Szabó Dávid ziccerét fogta meg bravúrral Németh Zsolt a vendégek kapusa és néhány perccel később Petrovics Kevin lövésénél is hárítani tudott. A 31. percben az akasztói Boldizsár Csaba lövése hagyta el nem sokkal a kiskőrösi kaput. Az első félidő végén a hazaiaknak volt még nagyobb gólszerzési lehetősége, de Petrovics Kevin, Egejuru Godslove Ukwuoma is tiszta helyzetben a kapu mellé lőtt, valamint Pekker Roland lövésénél Németh Zsolt védett. A második félidőben az 54. percben a kiskőrösiek megszerezték a vezetést Szedmák Roland révén, aki egy pontos labdát kapott és a kapuból kifutó Németh Zsolt felett emelte a hálóba a játékszert (2-1). A 62. percben a hazai kapus Tóth Zoltán védte bravúrral Tóth Ákos lövését, majd egy szöglet után az üresen hagyott Tóth Ákos fejelt közelről a kiskőrösi hálóba (2-2). A mérkőzés utolsó harmadában az akasztói Boldizsár Csaba helyzeténél és a kiskőrösi Egejuru Godslove Ukwuoma helyzeténél is a kapusok bravúrjainak köszönhetően nem születtek újabb gólok. Az utolsó percekben még az akasztóiak álltak közel a gólhoz, de a hazaiak csereként beálló kapusa, Brada János két esetben is hárítani tudott.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-Most van a csapat a téli terhelésének a csúcsán, hiszen negyedik hete edzünk és most játszottuk le a harmadik felkészülési mérkőzésünket. Azt kértem a játékosoktól, hogy fussunk sokat, játszunk bátran és lehetőleg ne kapjunk gólt. Az első félidőben sok gólszerzési lehetőségünk volt és a megbeszéltek szerint jöttek a beadások a szélekről is. Úgy gondolom ma megkapták a fiúk azt a terhelést egy jó csapat ellen, ami kell a felkészülés során. Amiből tanulnunk kell, hogy a saját térfelünkön ne adjuk el a labdát, mert abból mindig veszély alakul ki a kapunk előtt és az első gólunkat is egy ilyen helyzet után kaptuk. A keretünknél az már biztos, hogy új játékosként erősít bennünket Hompót Dávid, Budai Áron és Vén Balázs, valamint visszatért Petrovics Kevin is. Ma a csapatunkban szerepelt Szedmák Roland is, akivel folynak az egyeztetések, hogy ismét a kiskőrösi színeket erősítse. Úgy gondolom, hogy az új érkezőkkel nem csak létszámban, hanem játék tudásban is jelentősen erősödtünk. Dolgozunk tovább és megpróbálunk a bajnoki rajtig minél jobb formába lendülni. A tavaszi szezonnal kapcsolatban bizakodó vagyok és nagyon remélem, hogy jobb eredményeket érünk el, mint a bajnokság első felében.

Szrenkó István – Akasztó FC edzője:

-A csapat játékoskeretében télen nagy változások nem voltak, szinte teljesen együtt maradt az őszi gárda. A játékosok közül Herczeg Péter nem tudta vállalni a további szereplést, mert a fővárosba költözött, aki mellett új igazolásként érkezett Kiskőrösről a védelembe Madácsi Gábor. A tél során heti három edzéssel és felkészülési találkozók szerepeltek a programunkban. Edzőmérkőzést játszottunk a Csepel, a Paks, a kiskőrösiek ellen és még pályára lépünk a dömsödiek ellen. A mai találkozón betegségek, sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt sok hiányzónk volt, de a pályára lépők jól odatették magukat és megfelelő terhelést kaptak. A mérkőzésen voltak a hazaiaknak és nekünk is jobb időszakaink, a fiúk a megbeszélteket próbálták betartani, de van még mit javítanunk a bajnoki rajtig. Az elnökség a tavaszi szezonra a harmadik hely elérését tűzte ki célul, de úgy gondolom, hogy egy ilyen eredményhez mindennek össze kellene jönni. Amennyiben elkerülnek bennünket a sérülések, nem lesznek egyéb zavaró körülmények és a csapatot az állandóság, a megfelelő edzéslátogatottság jellemezné, akkor lehetnek csak dobogós reményeink.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS