A február 10-én rendezett farsangi mulatságunkra az idei évben is lázasan készülődtünk. Hetekkel előtte elkezdtük az ötletes, saját készítésű jelmezek és kiegészítők gyártását, a csoportok és az óvoda dekorálását.
A legkisebbek bohócoknak öltöztek

A legkisebbek az idei évben vidám bohócokként ünnepeltek, a szomszédságukban a középső csoport pedig fogászati rendelővé alakult át sok csinos fogtündérrel és ügyes kis fogorvosokkal.

A nagycsoportosok régi hagyomány szerint hercegnők és hercegek maskaráját öltötték magukra
-Hirdetés-

A nagycsoportosok régi hagyomány szerint hercegnők és hercegek maskaráját öltötték magukra, az iskola előkészítő csoport pedig kis indián közösséget alkotott.

Az iskola előkészítő csoport kis indián közösséget alkotott

 

A betegségek miatt ebben az évben sok gyermek távol maradt, így létszámunk az előző évekhez képest kevesebb volt. Emiatt a már megszokott, óvodai szinten szervezett közös farsangi mulatságot ebben az évben csoportszinten, mindenki a saját szobájában tartotta meg. Különböző ügyességi, mozgásos, táncos játékokkal, feladatokkal készültek az óvónők a gyermekek számára, és egész nap tele voltak a kis asztalok finom falatokkal és üdítőkkel. A hagyományos farsangi fánkról az idei évben is ügyes kezű anyukák gondoskodtak, amely szintén nagy sikert aratott a gyermekek körében.

A hagyományos farsangi fánkról ügyes kezű anyukák gondoskodtak

A szokásos farsangi vonatozás idén is a gyermekek kedvence közé tartozott, amikor is csoportonként „átvonatozunk” zenével, vidám énekszóval a másik csoportokba megcsodálni egymás maskaráját. Ilyenkor jókedvűen vendégeskedünk egymásnál, és bemutatunk egy-egy produkciót, amit aztán szívesen meg is tanítunk társainknak.

Írta, képek: Csesznegi Evelin óvodapedagógus

MEGOSZTÁS
Írta: vira