Ez már a harmadik olyan rendezvény volt, amikor is a leendő 1. osztályos kicsiknek szerveztek programot a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola pedagógusai. 2024. február 14-én az iskola épületében tartottak nekik rövid foglalkozásokat, ahol kémiai kísérletekkel, mesejátékkal, tánccal, játékos angol feladatokkal, tornával, az interaktív tábla használatával és az új épületszárny bemutatásával kápráztatták el a kiskőrösi óvodásokat és kísérőiket.

Az iskola aulájában Lasztovicza László igazgató is köszöntötte az óvodásokat és kísérőiket
-Hirdetés-

A tanév kezdetén, októberben rendhagyó módon játékos sportnapot szerveztek a gyerekeknek, második alkalommal sportversenyre hívták őket, ma délelőtt pedig interaktív foglalkozásokat tartottak az iskola tantermeiben, ahol 7 állomáson szórakoztatták, tanítgatták az apróságokat.

Kapcsolódó cikk
Játékos formában ismerkedhettek az óvodások a Bemes pedagógusokkal
Játékos formában ismerkedhettek az óvodások a Bemes pedagógusokkal
Október 11-én délelőtt a kiskőrösi Szabadidőparkba várták a leendő 1. osztályosokat a Bem iskola pedagógusai. Az éves munkatervben négy programot...

„Forgószínpadszerűen különböző programokat állítottunk össze, mely iskolánk profilját is tükrözi. A 20-as teremben Litauszki Pál Gáborné és segítői kémia kísérletekkel kápráztatták el a gyerekeket. Iskolánkban drámaszakkör is működik alsó tagozaton, ezért mi egy mesejátékkal készültünk. Tudjuk jól, hogy minden gyermeket nagyon érdekel és vonz az interaktív tábla, ezért Kurucz Bernadett segítségével többek között memóriázhattak is a digitális oktatási eszköz használatával. Mivel énekelni és táncolni is szeretnek a gyerekek, így Csillag Ramónával nagy körben táncoltak. Az angol nyelvoktatásra kiemelt hangsúlyt fektetünk, nagy erősségünk, ezért Turóczy Anita játékos angol foglalkozást tartott az óvodásoknak, hiszen az aktív nyelvhasználat a mai világban már-már elengedhetetlen. Mivel ép testben ép lélek, ezért Lugosiné Szlovák Petra jógafoglalkozással várta a gyerekeket a játszóházban, míg Kovácsné Pszota Orsolya az iskola új épületszárnyába  kalauzolta el a kicsiket, hiszen itt kaptak helyet az 1-2. osztályos tantermek. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csak a pedagógusokról, hanem az intézményről is képet kapjanak. Az utolsó alkalomra márciusban kerül majd sor, amikor is közös kézműveskedésre várjuk a gyerekeket. Erre a rendezvényre két nyugdíjas kollégánkat is visszavárjuk majd, hiszen közel 150 gyermekkel foglalkozunk ezeken a rendhagyó alkalmakon– nyilatkozta hírportálunknak Horváth A. Gézáné igazgató-helyettes.  

A gyerekek egy része kézfeltartással jelezte, hogy szeptembertől a Bem iskolába szeretne járni
A négyalkalmas programsorozat célja, hogy a nagycsoportos óvodások megismerhessék a leendő 1. évfolyamos osztályfőnököket és néhány tanárukat. Szeptembertől Kecskés Lilla, Kurucz Bernadett és Horváth A. Gézáné várja majd a kicsiket a Bem iskolában.
Szeptembertől Kecskés Lilla, Kurucz Bernadett és Horváth A. Gézáné várja majd a kicsiket a Bem iskolában

Jövő évi terveikről az igazgató-helyettes elmondta, hogy a gyerekeknek a mindennapos testnevelés mellé sportkört is szeretnének szervezni. Olyan délutáni játékos foglalkozásokat, melyek a sokórás ülést ellensúlyozzák, és a mozgás által segítenek az írás-olvasás területén is.

A gyerekeknek a mindennapos testnevelés mellé sportkört is szeretnének szervezni a jövő évtől

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (89 db kép)
MEGOSZTÁS