A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokság őszi szezonjából elhalasztott mérkőzést pótolták a csapatok február 18-án a kiskőrösi városi sportcsarnokban lejátszott találkozó alkalmával. A Kiskőrösi NKSZSE gárdája a Soltvadkerti TE együttesét látta vendégül, mely mérkőzésen hétgólos soltvadkerti győzelem született.

Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE 21-28 (9-14)
A Kiskőrösi NKSZSE csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE: Mészáros – Barkóczi 1, Schiszler 3, Zsubori, László, Németh I. 7, Csepregi 3.
Csere: Csóka, Markó-Czérna, Lucza 3, Nagy D., Posgay 4.
Edző: Czérna János

A Soltvadkerti TE csapata

Soltvadkerti TE: Dúl – Lőrincz 3, Szentpéteri 7, Drenkovics 5, Fuszkó 4, Gaál-Tasnádi 1, Rózsa
Csere: Bleszák, Markó 2, Lenthár-Kugler 6, nagy N.
Edző: Opauszki Péter

A találkozó elején sorra maradtak ki mindkét oldalon a helyzetek, a kiskőrösiek pedig a  hétméterest is elhibáztak, így sokáig kellett várni az első találatra. A találkozó első gólját a soltvadkertiek szerezték hosszú gólcsend után a 6. percben Szentpéteri Flóra révén (0-1). Ezt követően sokáig felváltva estek a gólok és megőrizte vezetését a vendég együttes. Az első játékrész végén a kiskőrösiek több támadásnál is eladták a labdát, kihagyták a helyzeteiket, amelyeket kihasználva a rendezetlen védelemmel szemben szerzett találatokat a soltvadkerti együttes, akik ötgólos előnyre tettek szert. A szünet után a lelkesen játszó hazaiak visszajöttek a mérkőzésbe, mert 11-17 után 17-20-ra állt a mérkőzés. A találkozó végére azonban szétesett a kiskőrösiek játéka sorra hagyták ki a helyzeteket, több kapufát is lőttek és a rendezetlen védekezésüket kihasználva szerzett újabb találatokat a soltvadkerti csapat.
A soltvadkertiek ezen a játéknapon kevesebb hibával játszottak, mint a hazaiak, így megérdemelten nyertek a találkozón 21-28-ra.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

– Csapatunkból sérülések miatt több meghatározó játékosra nem számíthattam, így a keretünkben több ifjúsági és serdülő korú is volt. A lányoktól azt kértem, hogy játszanak bátran és lendületesen. Sajnos a mérkőzés egészére jellemző volt, hogy nagyon sok hibával játszottunk támadásban, ami mellett rengeteg helyzetet kihagytunk. Talán tíznél is több kapufát lőttünk, de számtalan eladott labdánk és technikai hibánk volt támadásban. A második félidőben ugyan visszajöttünk háromgólos hátrányra, de a végén ismét sokat hibáztunk.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

– A soltvadkerti sportcsarnok felújítása miatt nehéz téli felkészülésen vagyunk túl. A lányokkal sokat beszélgettem, hogy mit várnék el tőlük és nagyon örülök, hogy ebből ma már több dolgot is viszontláttam a pályán. Ki kell emelnem, hogy ma a védekezésünk nagyon jó volt és ebből szépen fokozatosan építettük fel magunkat a mérkőzésen. Jól kezeltük azt, amikor a második félidőben feljöttek a kiskőrösiek három gólra, ami sorsdöntően befolyásolta a találkozó alakulását. Sok jó dolgot láttam a mai mérkőzésen, melyből lehet építkeznünk a továbbiakban. Jelenleg idegenben játsszuk mérkőzéseinket és az információk szerint március közepére készülhet majd el a soltvadkerti sportcsarnok, így azt követően már végre tudunk edzeni helyben és hazai találkozókat is játszani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS