A Kiskőrösi EGYMI-ben a Szivárvány team kezdte meg a farsangi mulatságok sorát február 14-én, mely az alsó tagozatosok rendezvényével folytatódott ma délelőtt szintén az iskola tornatermében -, melyet évek óta megrendeznek február végéhez közeledve.

-Hirdetés-

Az „Orrom krumpli, hajam kóc” címet viselő eseményen nemcsak az iskola munkatársai és a diákok vettek részt, hanem szüleik is.
Bányásziné Lukács Margit
, a munkaközösség vezetője és az Alternatív team volt a programok megálmodója és lebonyolítója. A gyermekek és kísérőik jelmezes bemutatkozását követően 5 állomáson haladtak végig az alsós osztályok, ahol ügyességükről, gyorsaságukról, pontosságukról, mozgékonyságukról tehettek tanúbizonyságot.

Székfoglaló másként

„A szülők nagyarányú részvétele, és az, hogy ennyien beöltöztek, elképesztően lenyűgöző – jegyezte meg Bányásziné Lukács Margit, az esemény fő szervezője. Majd így folytatta, van egy Jó gyakorlatunk: A szülőkkel való kapcsolattartás módozatai 13 tételben. Ez is gyönyörűen bizonyítja azt, hogy milyen jól be lehet vonni a szülőket. Nemcsak jelen vannak, hanem be is öltöznek. Célunk az, hogy a gyerekeknek ezzel is örömöt okozzunk.”

Az alsós szülők 85%-a beöltözött

A sportverseny után elűzték a telet is. Mivel a kiszebáb égetést nem tudták megoldani – engedélyezés miatt – , ezért alternatív megoldással „engedték útjára” a hideget.

„Mindig az a célunk, hogy az élményt nyújtó tevékenységek mellett a gyerekek kognitív képességeit is megmozgassuk. Képes és szöveges feladatokkal is készültünk, hogy  egyéni sajátosságaikhoz alkalmazkodjunk. Természetesen a régi hagyományokból is merítettünk, így volt fánkevés is” – tette hozzá.

Roppant mulatságos volt a kéz nélküli fánkevés
A játékos délelőtt végén került sor az eredményhirdetésre, mely a következőképpen alakult:

Legtöbb szülőt megmozgató csapat: 3. osztály,
Leggyorsabb csapat címet a 4. osztály nyerte,
míg a Legfegyelmezettebb csapat a 2. osztály lett, a Legsportszerűbb pedig az 1. osztály.  

Jó hangulatban, mozgalmasan telt a farsangi délelőtt

A farsangi délelőtt zárásaként a gyermekeket osztálytermeikben étellel és itallal vendégelték meg a szülők jóvoltából.  

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS