Szervkereskedők a vadkerti iskolában” – így kezdődik az a farsangi beszámoló, amit a soltvadkerti Kossuth Lajos Általános Iskola és AMI tett közzé közösségi oldalán.
Szirénázó mentőautóval hozták a műtőbe azt beteget, akin a konzílium sem tudott segíteni az életben maradáshoz. Amint a szívműködése leállt, megjelentek a szervkereskedők és megfosztották a holttestet a még eladható szerveitől. Félelem helyett hatalmas kacagás követte a nézők reakcióit, miután lelepleződött, Rácz Reni diákjai vannak az orvosi maszkok alatt. A 8.a-sok jelenete a végletekig hasonlított a valósághoz.
8.a osztály
Hasonlóan jól szerepeltek az 5.c-sek is, akik saját osztályfőnöküket, Nagy Melinda nénit rabolták el, mint a század eleji nagy gengszterek.
5.c osztály
– Korábbi években szinte könyörögni kellett, hogy a felső tagozatban is maskarába bújjanak a diákok, most úgy látszott, fordult a kocka – mesél a részletekről a diákönkormányzat vezetője, Furákné Tóth Ildikó. Ötletesnél ötletesebb csoportokként mutatkoztak be a zsűri előtt az osztályközösségek: voltak 60-as, 70-es évek hippijei, tüntető diákság , pantomim zenészek, cigány táncosok, csillagállás és egy, a reptéren ragadt turista tábor is.
60-as, 70-es évek hippijei
Tüntető diákság
Pantomim zenészek, cigány táncosok, csillagállás
Reptéren ragadt turista tábor
Reptér
Zenés-táncos produkcióval színesítette a délelőttöt az 5.d: ők pop-corn csomagnak öltöztek.
5.d osztály
Az 5.b egy komplett focimeccset elevenített meg: az aranylábú Szoboszlaival és pom-pom lányokkal.
5.b osztály
A 7.c-sek egy komoly, szívhez szóló verssel szólították fel a nagyérdeműt a hajléktalanokat körülölelő társadalmi problémára.
7.c osztály
A 7.b-sek Hollós Ildi osztályfőnökkel karöltve Barbi babának öltöztek, fiaik pedig stílusosan Ken-nek.
7.b osztály
A 7.a-sok a távol-keleti iszlám népet formálták meg, korrekt útba igazítással.
7.a osztály
A „legédesebb” osztály is felvonult, az 5.a-sok M&M’s csokibogyóknak öltözve ömlöttek a hallgatóság köré Daróczi Csaba bácsi felvezetésével.
5.a osztály
A farsangi projektnapon minden diák kapott az ünnepi fánkokból.”
Az eseményről készült képek az iskola közösségi oldalán találhatók:
 
 
Forrás, képek: Kossuth Lajos Általános Iskola és AMI Facebook oldal
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira