A kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban február 23-án Mazsorett Estet rendeztek. Az eseményen teltház előtt léptek fel a helyi mazsorett csoportok, melyeket Gmoser György és Gubacsi Zsófia művészeti vezetők készítettek fel.

A programon megjelenteket az est narrátora Supka Éva köszöntötte, aki elmondta, hogy Kiskőrös Város Mazsorett Együttese 1990-ben alakult és már 34 éve működnek sikeresen. 2020-ban D legfelső fokon kiemelt arany minősítést kaptak, 2021-ben Nívó díjat érdemeltek ki, 2022-ben pedig a csoport művészeti vezetője, Gmoser György vehette át a nívó díjat.

-Hirdetés-

A lányok április 23-án Debrecenben kezdik meg az idei verseny szezont, majd még tavasszal Kiskunfélegyházán, Budapesten és Sárváron lépnek fel. Októberben hagyományosan Kiskőrösön rendezik meg az Országos Mazsorett Fesztivált, de ősszel még versenyeznek Hajdúnánáson és Egerben is.
A koreográfiák nagy részét Gubacsi Zsófia mazsorett oktató találta ki, akikről tudni kell, hogy tavaly és tavalyelőtt már több koreográfiája díjazott lett és szinte minden fesztiválon ahol szerepelt tambur díjat kapott.

A most megrendezett Mazsorett Estnek már 26 éves hagyománya van, amely alkalommal Domonyi László polgármester beszédében kiemelte a fellépők áldozatos munkáját, szorgalmát és köszönetét fejezte ki a város részéről a szervezőknek, a csoportok vezetőinek.

A korábbi éveknek megfelelően a mazsorett csoportok műsora idén is egy meghatározott tematika köré épülnek. A 2023-as évben Kiskőrös Város Mazsorett csoportjai mesefilmek dalaira mutatták be tehetségüket, az idei évben pedig világkörüli útra invitálták a közönséget. Különböző kultúrák, népek táncaiból, zenéiből állították össze műsorukat, melyek során 6 mazsorett csoport lépett fel, összesen 82 kicsi és nagy leány. A legkisebbek óvodások a legnagyobbak pedig a felnőttek, akik az elmúlt 8-10 év megszűnt csapataiból alkotják a verseny csoportot.

A Mazsorett Est során fellépett csoportok:

Nárcisz mazsorett csoport: Óvodások alkotják és szeptemberben alakultak, akik már szerepeltek a Kiskőrösi Mazsorett Fesztiválon.

Tengerszem mazsorett csoport: 1-2. osztályosok, akik szeptemberben alakultak. Már szerepeltek a Kiskőrösi Mazsorett Fesztiválon és lelkesen tanulják a botforgatás alapjait.

Sarki Fény mazsorett csoport: 3-4. osztályos lányok, akik 3 éve táncolnak. Több kiemelt arany minősítést szereztek, illetve Mosoly-díjat. Tamburmajorjuk Juhász Molli több alkalommal érdemelt ki tamburmajor díjat.

Orchidea mazsorett csoport: 4-7. osztályos lányok, akik szeptember óta a II. korcsoportban fesztiváloznak. Több alkalommal érdemeltek ki kiemelt arany minősítés a szakmai zsűritől. Tamburmajorjuk Balázs Lia több alkalommal érdemelt ki tamburmajor különdíjat. Többször szerepeltek már Kiskőrös Város Fúvószenekarával.

Gyöngyszem mazsorett csoport: 9-11. osztályos lányok, akik a III. korcsoportban táncolnak és már 9 éve dolgoznak együtt. Többször szerepeltek már Kiskőrös Város Fúvószenekarával, több alkalommal érdemeltek kiemelt arany oklevelet, tamburmajorjuk Szkenderovits Eszter több ízben kapott már tamburmajor különdíjat. Készülnek franciaországi útjukra…

Felnőtt mazsorett csoport: 2023 nyarán alakultak meg, melyet 18-29 éves lányok alkotnak. Először a kiskőrösi országos mazsorett fesztiválon mutatkoztak be, ahol kiemelt arany minősítés és koreográfia különdíjat érdemelt ki a csapat. Koreográfiáikat közös ötletek alapján készítik.

A Mazsorett Est során a következő című műsorokat láthatták az érdeklők:

1. Nyitó-Reptér
2. Spanyolország- Gyöngyszem
3. Csehország- Orchidea
4. Anglia- Sarki Fény
5. Ausztria-Nárcisz
6. Latin-Amerika-Tengerszem
7. Afrika- Ági és Gréti
8. Amerika-Sarki Fény
9. Oroszország-Felnőtt
10. Brazília- Gyöngyszem
11. Korea-Orchidea
12. Ausztrália-Felnőtt
13. Franciaország- Gyöngyszem
14. Magyarország-Orchidea
15. Magyarország-Felnőtt
16. Magyarország világítós-Felnőtt-Gyöngyszem
17. Magyarország záró- Nem táncolsz jobban, mint engem

A Mazsorett Est végén Gmoser György köszönte meg minden segítőjének a munkáját, kiemelve a mazsorett lányok szüleinek támogatását. Megemlítette, hogy a „mazsorett csapat” egy kiváló közösség, amely országosan is kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak, hiszen már három alkalommal is Kiskőrös rendezte az adott években a legjobb Országos Mazsorett Fesztivált és az elmúlt 10 évben minden alkalommal az első háromban voltak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (284 db kép)
MEGOSZTÁS