Tavaly júniusban már írtunk róla, hogy a csengődi származású Geiger Bálint profi szerződést kötött az NB1 egyik patinás klubjával az Újpest FC-vel. Azóta a tehetséges labdarúgó már többször ott ült a kispadon a bajnoki mérkőzéseken, azonban még váratott magára a debütálás, egészen 2024. február 29-ig, amikor is a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében kezdőként lépett először pályára az Újpest FC felnőtt csapatában.

Kapcsolódó cikk
Profi szerződést írt alá a csengődi Geiger Bálint az Újpest FC-nél
Profi szerződést írt alá a csengődi Geiger Bálint az Újpest FC-nél
Geiger Bálint igazi futball családban nőtt fel, így nem volt kérdés, hogy ő is a labdarúgás mellett kötelezi el magát....
-Hirdetés-

2024. február 29-én az Újpest a bajnokság jelenlegi listavezetőjét a Paksot fogadta a MOL Magyar Kupában. A találkozó előtt pár órával került ki a kezdőcsapat az együttes hivatalos facebook oldalára. Amiből kiderült, hogy a csengődi labdarúgó a kezdőben kap helyet, és ezzel debütál is az Újpest együttesében.

A találkozón Bálint 72 percet töltött a pályán, ahol a védelem bal oldalán kapott szerepet. Volt egy veszélyes szöglete is, amiből ugyan nem született gól, de a remekül beívelt szöglete után veszély alakult ki a Paksi kapu előtt.

A 19 éves labdarúgó egyik nagy álma vált így valóra, amit biztosan nem fog elfelejteni. Még akkor is, ha végül hosszabbítást követően kikapott és kiesett az Újpest a MOL Magyar Kupából.

A találkozón a Paks szerzett vezetést Skribek Alen révén, amit az Újpest a második félidő elején ki tudott egyenlíteni Radosevic találatával. A rendes játékidőben 1-1-es döntetlen született. Így jöhetett a hosszabbítás, ahol a második tizenöt percben Könyves Norbert találatával végül a Paks győzött és jutott tovább.

Geiger Bálintnak további sok sikert és mérkőzést kívánunk a legmagasabb osztályban!

Kiemelt kép: Réti Zsolt

MEGOSZTÁS