Pohankovics András után Horváth János, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője tartott lakossági fórumot Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központban, 18 órai kezdettel. 

-Hirdetés-

Az eseményen a képviselő mellett jelen volt a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében: Radics Ferenc r. alezredes, illetve Domonyi László polgármester, aki tájékoztatót is tartott. A jegyzőkönyvvezetői feladatot Fődiné Török Tímea látta el. 

A lakossági fórum kezdetén néhány mondatban jellemezte körzetét, ami a József Attila út, a Klapka György utca és a Batthyány utca által bezárt területet jelenti, a József Attila úttól Kalocsa irányába a Deák Ferenc, Mohácsi, Ifjúság, Esze Tamás, Mező, valamint a Katona József utca az Arany János utcával bezárólag. Ennek értelmében a 3. számú választókörzet leginkább egy lakónegyed, hiszen itt nincs sem közintézmény, sem ipari telep. 

A fórumon főként a lakosságot érintő témák kerültek előtérbe

A képviselő büszkén mesélte, hogy járdaépítések és felújítások terén sok előrelépés történt a körzetben az elmúlt 5 évben. A Batthyány utca első részét és a végét, ahol a Komáromi utcával találkozik, azt az utóbbi évben sikerült felújítani. Ezzel szemben az Alkotmány utcában teljes hosszában megújult, míg a József Attila utcában a különösen rossz járdaszakaszokat sikerült kijavítani. Továbbá elmondta, hogy részben a Tüskös Park fejlesztései is érintik a körzetet. Hozzátette, hogy volt tükörkihelyezés is a Klapka és a Pozsonyi utca kereszteződésében. Majd a Kalocsa-Kiskőrös kerékpárutat hozta szóba, mely szerinte legjobban a 3. sz. körzetet fogja érinteni, ami a József Attila utcán halad majd végig. Erről részletes tájékoztatást Domonyi László polgármester adott. A lakosokat arra kérik, hogy kertrendezés előtt mindenképpen egyeztessenek az önkormányzattal, hangsúlyozta. 

Diarészlet

A tegnap esti lakossági fórumon is szóba került a gyorshajtás jelensége, mely ellen traffipax ellenőrzésekkel lépnek fel a rendőrök. A lakosok részéről felmerült a járdasziget ötlete is. A polgármester hozzátette, hogy ez nem önkormányzati hatáskör. A téma kapcsán továbbá szóba került egy lakó- és pihenőövezet tábla igénye a Batthyány utcában. 

Radics Ferenc r. alezredes és Domonyi László polgármester (b-j) is igyekezett válaszolni a lakosok kérdéseire, kéréseire
Majd Domonyi László tájékoztatta a résztvevőket a város pénzügyi helyzetéről, folyamatban lévő fejlesztésekről és tervekről.

Elmondta, hogy a helyi iparűzési adó eddig nem látott csúcsot döntött, majd a piaccsarnok építésének lépéseit is bemutatta. A jelenleg is zajló közvilágítás korszerűsítésére is kitért, és megköszönte a lakosok türelmét, megértését a szigorító intézkedések keretében bevezetett közvilágítás lekapcsolása miatt. Az elmúlt évben megvalósult beruházásoknál és karbantartásoknál a polgármester kitért arra, hogy a záportározó körül térkőburkolatú sétányt építettek, ahogy a Szabadidőparkban is. Járda felújításokat és építést végeztek több utcában. Az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal építésével kapcsolatban hosszas tárgyalások eredményét osztotta meg a megjelentekkel Domonyi László.
A jövőre nézve pedig bemutatta a Kiskőrös és Kalocsa közötti kerékpárút építésének hivatalos tervét, aminek megvalósítása még várat magára. 

Előadása végén fontos bejelentést tett Kiskőrös első embere

Majd prezentációja végén bejelentette, hogy Horváth János, aki 2006 óta látott el képviselői feladatokat a 3. sz. körzetben, nem kíván indulni az idei választásokon, melyet megért, ugyanakkor sajnál is. Hozzátette, utódjául Barkóczi Lászlót indítják majd. 

Barkóczi László is részt vett a fórumon

A lakossági fórum végén Horváth János köszönetét fejezte ki a lakosoknak, aki elmondta, hogy többek között azért is döntött így, mert van egy gimnáziumi állása, illetve időközben el is költözött Tabdiba. 

A 3. számú választókörzet lakossági fóruma családias hangulatban telt

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS