A vérmegyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szomszédvári rangadót játszottak március 9-én a soltvadkerti sportcsarnokban. A játéknapon a Soltvadkerti TE gárdája a Kiskőrösi NKSZSE együttesét fogadta, mely mérkőzés végén a vendégek örülhettek jobban, hiszen 13 gólos győzelmet arattak.

Soltvadkerti TE-Kiskőrösi NKSZSE 21-34 (12-17)

A Soltvadkerti TE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Dúl – Drenkovics, Korsós 3, Fuszkó 1, Lőrincz 3, Lenthár-Kufler 1, Gaál-Tasnádi 6.
Csere: Bleszák 2, Markó 1, Rózsa, Szentpéteri 1, Nagy N. 3, Győri.
Edző: Opauszki Péter

A Kiskőrösi NKSZSE csapata

Kiskőrösi NKSZSE: Lucza – Csepregi 10, László 2, Zsubori 2, Schiszler 6, Németh I. 5, Barkóczi 3.
Csere: Csóka, Markó-Czérna, Markó 1, Posgay 5.
Edző: Czérna János

A mérkőzést a soltvadkertiek várhatták jobb előjelekkel, hiszen februárban Kiskőrösön tudtak nyerni 28-21-re, és a vendégeknél szükségmegoldásként egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állnia. A találkozó előtt derült ki, hogy a kiskőrösi kapus Mészáros Nikolett sportorvosi igazolása három napja lejárt, így helyette a mezőnyjátékosként számításba vett Lucza Evelin állt a kapuba. Mint utólag kiderült, Lucza Evelin jól helytállt a kapuban és több jó védéssel, bravúrral járult hozzá a kiskőrösiek győzelméhez.

Az első félidőben jól védekeztek a kiskőrösiek és lendületes, gyors játékkal szereztek gólokat, aminek köszönhetően már 5-14-re is vezettek. A kilencgólos hátrány tudatában a soltvadkertiek emberfogásra tértek át, ami meghozta az eredményt és visszajöttek háromgólos hátrányra (12-15). Az első félidő végén azonban támadásban két eladott labdája is volt a hazaiaknak, amiből gólokat szereztek a kiskőrösiek, így 12-17-el zárult az első játékrész. A szünet után védekezésben és támadásban is nagyon sok hibával játszottak a soltvadkertiek, miközben a kiskőrösiek lerohanásból is szereztek több gólt. Ezen a napon a vendégek jóval koncentráltabban, gyorsabban kézilabdáztak ellenfelüknél és megérdemelten nyerték meg a szomszédvári rangadót.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-Azt gondoltam, hogy amennyiben azokat a dolgokat hajtjuk végre, amelyeket a kiskőrösi mérkőzésen alkalmaztunk, akkor a mai napon is eredményesek lehetünk. Sajnos a mai napon nem volt meg bennünk az a hőfok, lendület, ami kellett volna a sikerhez. Az első félidőben a kilenc gólos hátrányunknál szerkezetet váltottunk, ami jól sikerült és visszajöttünk három gólos hátrányra. A szünet előtt azonban két támadásnál is hibáztunk, amikből gólokat szerzett az ellenfelünk, így az első félidőt ötgólos hátránnyal zártuk. A második félidőben már az emberfogásunk sem működött, a védekezésünk szétesett és arra sem volt esélyünk, hogy szoros mérkőzést játsszunk.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Nem voltunk könnyű helyzetben, mert a kapusunkat Boldizsár Nikitát műtötték és még lábadozik, az őt helyettesítő Rostás Brigitta lesérült és a tavaszi szezonra Kalocsáról leigazolt Mészáros Nikolettnek pedig a mérkőzés előtt derült ki, hogy három napja lejárt a sportorvosi igazolása. Szükség megoldásként az egyik mezőnyjátékosunk Lucza Evelin állt a kapuba. Ezek a körülmények úgy gondolom, hogy a lányokban nagyon komoly érzelmeket szabadítottak fel és úgy álltak bele a védekezésbe, ahogy egy szomszédvári rangadó megkívánta. Ki kell emelnem, hogy ma nagyon kevés hibával játszottunk támadásban és a helyzeteinket is jó arányban értékesítettük. Gratulálok a csapat minden játékosának a mai teljesítményhez és a szép győzelemhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS