Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz. Az átadó ünnepségre a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor. 

 

-Hirdetés-

Rideg László 1957. február 14-én Homokmégyen született. Nős, két gyermek édesapja.

1981-ben matematika-földrajz szakos tanári oklevelet szerzett a Szegedi Tudományegyetemen. Első munkahelye Kiskőrösön a Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola volt. 1981-től 40 évig itt tanított, még megyei alelnökként és elnökként is 1-1 csoportnak megtartotta a matematikaórát, és csak ezután indult Kecskemétre.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere adta át a díjat 

Rengeteg diákkal szerettette meg, fogadtatta el a matematika tantárgyat, és tanította az egyetemre készülőket és a szakközépiskolásokat.

Több évtizedig vezetője volt a matematika munkaközösségnek.

2001-ben megszerezte a közoktatásvezetői képesítést is, 2007-től egy évig az a Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola megbízott igazgatója volt.

25 évig vezette az iskola Országjáró Diák Körét, amely idő alatt több ezer km-es gyalogtúrákat és vándortáborokat szervezett, végig evezték Magyarország összes folyóvizét, télen sítáborokat szervezett a diákoknak Szlovákiába és Ausztriába, emellett barlangtúrákat is vezetett.

A díj

Tájfutásra oktatta diákjait, akik jónéhány megyei versenyen 1. helyezést értek el.

Nagyon sok erdélyi osztálykirándulást szervezett már akkor, amikor ez még országosan is ritkaság volt.

Politikusi pályafutása során 1998-tól 16 éven át volt képviselő Kiskőrösön, s csak a megyei elnökké választása miatt kellett erről lemondania.

1990-től 1994-ig Kiskőrös Város Önkormányzata Művelődési, Közoktatási és Sportbizottságának tagja, majd négy éven keresztül oktatási ügyekkel foglalkozó alpolgármester. A következő négy évben a Művelődési, Közoktatási és Sportbizottság elnöke volt. 2006-tól már második ciklusban az Ügyrendi Bizottság elnöke.

2002-től tagja a megyei közgyűlésnek, volt megyei képviselő, bizottsági elnök, 4 évig alelnök, és most 12. éve ő vezeti a közgyűlést.

Az Ő irányításával sikerült azt elérni, hogy a vármegye mind a 119 településére kerüljön nyertes TOP-os pályázat, és a 19 megye közül Bács-Kiskun lett az egyik legjobban teljesítő.

Nagy szerepet játszott a Petőfi 200 programsorozat koordinálásában és lebonyolításában is.

Sportember, gyermekkora óta focizik, szeret evezni, síelni, kirándulni. Feleségével végig járta az El Camino-t és a Magyar Zarándokutat Esztergomtól Máriagyűdig. Csodálattal adózik a természet szépségének. Igazi lokálpatrióta: elkötelezett híve és támogatója a helyi hagyományoknak és értékeknek. Kiskőrös Város elkötelezett támogatója bármely helyzetben.

A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Díszpolgára” címet adományozott
Rideg László
részére.

Kapcsolódó cikk
Átadták a városi kitüntető díjakat
Átadták a városi kitüntető díjakat
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz az arra méltóknak. Az...

Szöveg: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal
Fotók: Juhász D. Géza 

MEGOSZTÁS
Írta: vira