Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz. Az átadó ünnepségre a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor. 
Kapcsolódó cikk
Átadták a városi kitüntető díjakat
Átadták a városi kitüntető díjakat
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz az arra méltóknak. Az...

Boda Lajosné Nagy Zsuzsanna általános és középiskolai tanulmányait Kiskőrösön végezte, majd 1984-ben diplomázott a bajai tanítóképző főiskolán. Pályakezdőként a kecskeméti Zója utcai Általános Iskolában helyezkedett el, majd amikor megépült a Vásárhelyi Pál Általános Iskola, munkahelyet váltott. Itt felső tagozatban informatikát tanított, alsóban pedig osztálytanító volt. Férje 1998-as tragikusan korai halála után lezárta 16 évi pedagógusi tevékenységét, és 6 éves fiával visszaköltözött szülővárosába, Kiskőrösre.

-Hirdetés-

Ekkor a Sajtó Team Kft.–nél vállalt munkát, ahol a Kőrösi Hírek, a Régió Napló, a Keceli és a Vadkerti újság, valamint a Megyeháza c. közéleti lapok írásában, szerkesztésében működött közre. Közben folyamatosan képezte magát, megszerezte az újságíró/szerkesztő munkájához szükséges kompetenciákat is. A kiskőrösi eseményekről tudósította az Evangélikus élet című egyházi lapot, még napjainkban is jelennek meg cikkei a magyarországi szlovákság újságjában, a „Ludové Noviny”-ban a kiskőrösi szlovákok életével kapcsolatban.

Mindezek mellett több várostörténeti könyv és egyéb önkormányzati, egyesületi és egyházi kiadvány jeleníti meg munkásságát.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere adta át a díjat 

Az önkormányzat 2016. májusában indította el a Kiskőrösi hírek havilapot, ahol főszerkesztőként dolgozott 2023 szeptemberig. Fő feladatköre a nyomtatott sajtó, kiadványok szövegének megírása, fotózása, szerkesztése, valamint a város közösségi médiás oldalainak és honlapjának kezelése volt. Fotóival, írásaival az önkormányzat pályázati munkájából is kivette a részét.

Újságírói tevékenységét sajtódíjjal jutalmazta többek között a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tevékenyen részt vállalt a városi rendezvények sikerre vitelében is. 10 éven keresztül szervezte önzetlenül a saját ötleten alapuló Kiskőrösi Sütiparádé programjait, azon megfontolásból, hogy a háziasszonyoknak is lehetőséget biztosítson a nyilvános sikerre.

Gasztonómiai tevékenységét az Ehető Virágok Fesztiválján Arany Habverő-díjjal jutalmazták és kiérdemelte „Az Édességek Nagymestere” címet.

Hobbija a fotózás, számos tárlatot rendezett Kiskőrösön és a környékbeli településeken, képeit legfőképp a természet ihlette.

Jelenleg a Sorsfordító Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál családsegítőként dolgozik.

Élete során mindvégig megbízható, pontos, precíz és alapos munkát végzett. Elhivatottsággal, lojalitással oldotta meg a rá bízott feladatokat. Kiemelkedő mértékben hozzájárult a város közéletének tartalmassá és színessé tételéhez, az önkormányzat feladatainak színvonalas ellátásához, valamint Kiskőrös ismertségének, jó hírének öregbítéséhez.

Kiemelkedő mértékben hozzájárult a város közéletének tartalmassá és színessé tételéhez, Kiskőrös ismertségének, jó hírének öregbítéséhez 

Kiskőrös Város Képviselő-testülete „Kiskőrös Város Közéletéért” díjat adományozott Boda Lajosné részére.

 

Szöveg: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal
Fotók: Juhász D. Géza 

MEGOSZTÁS
Írta: vira