A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban március 16-án szomszédvári rangadóra került sor a soltvadkerti sportcsarnokban. Ezen a játéknapon a hazai Soltvadkerti TE együttese a tabellát vezető Kiskőrösi KSE gárdáját látta vendégül. A szépszámú szurkoló előtt lejátszott találkozó rangadóhoz méltó küzdelmet hozott, mely négygólos kiskőrösi győzelemmel zárult.

Soltvadkerti TE – Kiskőrösi KSE 15-14 (24-28)
A Soltvadkerti TE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Csernák – Boeboly 4, Thiesz 8, Piller, Opauszki P. 4., Opauszki T. 2, Weppert 2
Csere: Angebrandt (k), Bartha 3, Nyerges, Pálinkás 4, Balla, Patai
Edző: Szabó Tamás

A Kiskőrösi KSE csapata

Kiskőrösi KSE: Petróczi-Kis – Turi 5, Barna 12, Geiger, Fang 1, Ruskó 2, Kiss Tóth 1
Csere: Káldi (k), Bezsenyi 4, Dózsa 3, Hunyadi, Kulcsár, Németh A., Perjés, Wágner
Edző: Horváth András

A mérkőzés elején felválta estek a gólok és mindkét csapat nagyon koncentráltan védekezett, így nehéz volt felállt fal ellen gólt szereznie mindkét félnek. Az első félidő közepén a hazaiak támadásban elkövetett hibáit gyors gólokkal büntette a kiskőrösi csapat és a 16. percben 7-10 volt az állás. Ekkor időt kért a soltvadkertiek edzője Szabó Tamás, ami után rendezte sorait a hazai gárda és fokozatosan ledolgozva hátrányukat 12-12-nél kiegyenlítettek. Az első félidő végjátékában a kiskőrösiek hibáztak támadásban két esetben is és a szünet előtti utolsó pillanatokban szerzett találattal 15-14-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrész is nagy küzdelmet hozott, mely során a hazai kapuban Csernák Gábor, a vendégeknél pedig Petróczi-Kis András mutatott be több esetben is nagy bravúrt. A soltvadkertiek a második félidő közepéig vezettek 1-2 góllal, de a kiskőrösi Dózsa Tamás 21-21-nél egyenlített, utána a végjátékot a kiskőrösiek bírták jobban. Ekkor a találkozó hajrájában négy gólt is szerző Barna Imre vezérletével több találatot is tudtak szerezni a kiskőrösiek lerohanásból a kapust is lehozó, kockáztató hazaiakkal szemben és egy küzdelmes mérkőzésen nyertek.

A soltvadkertiek minden dicséretet megérdemelnek, mert eltüntették a két csapat közti tabellán látható különbséget. Az idei szezonban az eddigi legjobb teljesítményüket nyújtva szenvedtek vereséget.

Szabó Tamás
Szabó Tamás – Soltvadkerti TE edzője:

-Az idei szezonban talán a mai napon nyújtottuk a legjobb teljesítményt és a találkozó hajrájáig jól alakultak a dolgok a számunkra. A fiúk végig nagy szívvel kézilabdáztak és talán csak az utolsó néhány percben voltak olyan hibáink, amik már a fáradtság rovására írhatók. Úgy gondolom, hogy ma sajnos a végjátékban döntő volt, hogy sportcsarnok hiányában nem tudtunk megfelelően edzeni, így erővel nem úgy bírtuk, mint az ellenfelünk és a kispadunk is rövidebb volt. Az utolsó percekben lehoztuk a kapusunkat is. Próbáltunk kockáztatni, megpróbáltunk mindent, de hibáztunk és ebből gólokat kaptunk. Úgy gondolom, hogy a mai teljesítményünkkel bármely csapatnak a bajnokságban méltó ellenfelei tudunk lenni és ilyenkor sajnálom nagyon a korábban elhullajtott pontjainkat. Azt is látnunk kell, hogy ezzel a vereséggel a mi sorsunk eldőlt és nagy valószínűséggel nem leszünk a legjobb négy csapat között az alapszakasz végén. Ma megmutattuk, hogy tudunk kézilabdázni, de ez már egy komolyabb eredmény eléréséhez ebben a szezonban nem lesz elegendő.

Dózsa Tamás
Dózsa Tamás – Kiskőrösi KSE játékosa:

-Nem kezdtük jól a tavaszi szezont, hiszen a kecskemétiektől kikaptunk és Kiskunhalason ugyan nyertünk, de messze vagyunk még a jó formánktól. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk a mai napon és úgy 40-45 percig nem nagyon találtuk önmagunkat. Próbáltunk tapadni a góljainkkal a soltvadkertiekre és csak az utolsó negyedórában mutattunk olyan dolgokat, ami a mi játékunkat jellemzi. Az első félidőben vezettünk három góllal, de utána ziccereket hagytunk ki, hibák voltak a védekezésünkben és ez a mélypont a találkozó utolsó negyedórájáig kitartott. Ki kell emelnem Petróczi-Kis András teljesítményét a kapuban, akinek hatalmas szerepe volt bravúrjaival a mai győzelemben. Minden győzelemre nagy szükségünk van. Szeretnénk az alapszakaszt az első helyen zárni, mert akkor a rájátszásban a negyedik helyezettel játszhatunk majd az elődöntőben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (78 db kép)
MEGOSZTÁS