Minden kiskőrösi lakcímmel rendelkező ebtulajdonos részére a város felajánlja, hogy az önkormányzat költségére, ingyen biztosítja az ebek chippel történő megjelölését! Mindezt az önkormányzat annak érdekében teszi, hogy megkönnyítse az állattartók jogszabályi kötelezettségének betartását, csökkentse a városban kóborló kutyák számát. A február 21-én megtartott ülésén arról is döntött a képviselő-testület, hogy ebösszeírást hirdet meg. Az ebnyilvántartást nemcsak az ebrendészeti feladatok ellátása céljából kell vezetni, hanem az állat tartója és más személyek jogainak, személyi biztonságának és tulajdonának védelme érdekében is.

-Hirdetés-

2013. január 1-je óta minden ebtulajdonos jogszabály szerinti kötelezettsége a 4 hónaposnál idősebb eb transzponderrel (chippel) történő egyedi megjelölése! Sajnos az utóbbi időszakban városunkban egyre több a kóbor eb és ezeknek az ebeknek a többsége chip nélküli, ami szinte lehetetlenné teszi a beazonosításukat. Most van itt annak a lehetősége, hogy aki elmulasztotta a tulajdonában lévő, 4 hónaposnál idősebb eb chippel történő megjelölését, az most szankció nélkül, ingyenesen megtegye. Ezzel a lehetőséggel élve nemcsak a jogszabályi kötelezettségének tesz eleget az eb tulajdonosa, hanem felelős állattartóként biztosítja azt, hogy ha az eb elkóbor, akkor rövid időn belül viszszakerül hozzá, nem veszélyeztetve az ember, illetve más állatok biztonságát!

Az ebtulajdonosoknak az ebösszeírás során lesz lehetőségük a kérdezőbiztosoknál jelezni, az adatlap kitöltése során, ha élni szeretnének az ingyenes chip beültetésével. Ezen  igényüket a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatalban is bejelenthetik Csiborné Varga Anikó ügyintézőnél.
Kapcsolódó cikk
Ebösszeírást tartanak Kiskőrös Város Közigazgatási területén
Ebösszeírást tartanak Kiskőrös Város Közigazgatási területén
FELHÍVÁS KISKŐRÖS VÁROS KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN VALÓ EBÖSSZEÍRÁSRA TISZTELT EBTARTÓ, EBTULAJDONOS! Kiskőrös Város Közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló...

Forrás: Kiskőrösi Hírek 2024. márciusi lapszám 12. oldal 
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS
Írta: vira