Ma délelőtt, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában húsvéti kézműves foglalkozással zárult az a négyalkalmas programsorozat, melynek célja az volt, hogy a nagycsoportos óvodások megismerhessék a leendő 1. évfolyamos osztályfőnököket és néhány tanárt.

-Hirdetés-

Az első két alkalommal – a Szabadidő parkban és az intézményben – sportos, legutóbb pedig az iskola épületében tartottak nekik rövid foglalkozásokat, ahol kémiai kísérletekkel, mesejátékkal, tánccal, játékos angol feladatokkal, tornával, az interaktív tábla használatával és az új épületszárny bemutatásával kápráztatták el a kiskőrösi óvodásokat és kísérőiket.

Kapcsolódó cikk
Újabb játékos foglalkozásokkal kápráztatták el az óvodásokat a Bem iskolában
Újabb játékos foglalkozásokkal kápráztatták el az óvodásokat a Bem iskolában
Ez már a harmadik olyan rendezvény volt, amikor is a leendő 1. osztályos kicsiknek szerveztek programot a Kiskőrösi Bem József...

A programok megvalósításában fő szerepet vállalt Horváth A. Gézáné igazgató-helyettes, aki így mesélt a ma délelőtti eseményről: 

„Programsorozatunkkal több oldalról szerettük volna megmutatni, hogy mennyire fontos intézményünkben a sport, a játékos foglalkozások, a drámajátékok, az ének és a tánc. Ezt az alkalmat most a húsvét köré szerveztük. Mind a négy állomáson ugyanazokat a kis díszeket készíthették el a gyerekek: tojást díszítettek, vagy báránykát fehér krepp papírral, illetve tojáskoszorút nyuszi fejjel és hajtogatós tojásokat színeztek, ahol eltűnik a kiscsibe, bárány vagy nyuszika. A gyerekek több munkadarabon is dolgozhattak, melyekhez mintákat és sablonokat is készítettünk, hogy gördülékenyebben menjen a munka. A 4.c egy kis dallal és tánccal köszöntötte az óvodásokat mind a négy csoportban, akik csokitojással kínálták meg a legkisebbeket. De megvendégeltük még őket egy kis almalével, almával és lufit is kaptak ajándékba.”

A gyerekek több munkadarabon is dolgozhattak

Horváth A. Gézáné örömmel mesélte, hogy minden kiskőrösi óvodából vendégül láthatták a nagycsoportosokat, akiknek: Hirsch Kelemen Kata, Horváth A. Gézáné, Kecskés Lilla, Turóczyné Rajna Dóra, Kurucz Bernadett, Sinkó Natália és Kovácsné Pszota Orsolya, pedagógiai asszisztensek, valamint 4. évfolyamos diákok segítettek.

Húsvéti kis alkotások készültek ma délelőtt

Az ország általános iskolái 2024. április 18-19-én, csütörtökön és pénteken 8:00 és 19:00 óra között várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni. A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában március 25-én hétfőn 17 órakor tájékoztató szülői értekezletet tartanak majd, ahol a leendő első évfolyamos osztályfőnökök: Kecskés Lilla, Kurucz Bernadett és Horváth A. Gézáné is bemutatkoznak. Míg előtte, 15 órakor alkalmassági is lesz az emelt tesis osztálynak, akik 5+2 órában sportolnak majd. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (78 db kép)
MEGOSZTÁS