A vármegyei első osztályú bajnokság 20. fordulójában az Akasztó az SC HÍRÖS ÉP együttesét fogadta. A vendégek tavasszal még nem szereztek pontot. Ezt a sorozatukat szerették volna megtörni. Míg a hazaiak egyik célja a mérkőzés megnyerésén kívül az is volt, hogy tovább nyújtsák tavaszi veretlenségi sorozatukat. A találkozó végül az utolsó öt percben dőlt el a hazaiak javára. A vendégcsapat vezetőedzőjét az elmúlt fordulóban kiállították a mérkőzés végén. Így ezen a találkozón a csapat utánpótlásban dolgozó Kitl Zoltán töltötte be a vezetőedzői posztot.

-Hirdetés-

Támadólag lépett fel a vendég együttes. Már a 3. percben Gréczi Gábor került nagy ziccerbe, amikor is becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd már Németh mellett is elvitte a labdát. Azonban a becsúszó Vincze Dezső a gólvonalról menteni tudott. A 12. percben Szakter beadása után Maczelka Gábor lőtt közelről fölé. A 17. percben jegyezhettük fel az első hazai ziccert. Tóth Ákos labdaszerzése után Szabó Zsolt lövése vágódott le, majd a lepattanót kapásból Varga Milán lőtte élesen kapu mellé. A 23. percben Horváth Zalán bal felsőbe tartó lövését tolta ki szögletre Németh a hazaiak kapusa. A 35. percben újra Gréczi cselezgetett a tizenhatoson belül, majd lövésre szánta el magát. Azonban a bal alsóba tartó lövést bravúrral hárítani tudta Németh.

SC HÍRÖS ÉP

A második félidőben szintén jobban kezdett a vendég együttes. Az 58. percben Szakter Máté egy kiugratás után elpöckölte a labdát Németh mellett a hazai hálóba, azonban a játékvezető valamilyen szabálytalanságot látott az akció közben és a gólt érvénytelenítette. A 60. percben az addig jól és veszélyesen futballozó Gréczi Gábor megkapta második sárga lapját és a játékvezető kiállította a vendégek játékosát. Innentől kezdve a hazaiak igyekeztek egy fokozattal fentebb kapcsolni és több lehetőséget is kidolgoztak. A 65. percben Varga Milán bal felsőbe tartó lövését tolta ki szögletre a vendégek kapusa a fiatal Nagy Gergely, aki az egész mérkőzésen jól védett. Az akasztói nyomás a 88. percben érett góllá, amikor is Varga Milán jobb oldalról beívelt szöglete után Boldizsár Csaba fejelte be a labdát a vendég kapuba 1-0. A 92. percben Szabó Zsolt beívelését a középen érkező testvére Szabó Norbert fejelte be a vendégek hálójába 2-0.

Akasztó FC

A találkozóról elmondható, hogy a vendégek igyekeztek megnehezíteni a hazaiak dolgát. Ami sikerült is azonban a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A hazaiak pedig a végén két gólt szerezve meg tudták tartani tavaszi veretlenségi sorozatukat.

AKASZTÓ FC – SC HÍRÖS ÉP EGYESÜLET 2-0

Akasztó FC: Németh – Fábián (Szabó N.), Varga, Szabó Zs., Boldizsár, Nagy A., Vincze (Szrenkó), Tóth, Szabó Á. (Bajusz), Bányai, Madácsi vezetőedző: Szrenkó István

SC Hírös ÉP: Nagy – Szász (Sáfrány), Palatinus, Farkas, Miskolczi, Patvaros, Gréczi, Szakter, Maczelka (Pék), Horváth, Willy vezetőedző: Kitl Zoltán

Szrenkó István vezetőedző (Akasztó FC):

– Az első félidőben ugyanúgy nem találtuk a játék ritmusát, mint a Lajosmizse ellen. Sajnos megint még kevesebben lettünk. Nagyon jól játszott az első félidőben a Hírös Ép. Minden tekintetben ők uralták az első félidőt. A második félidőre kértem a srácokat, hogy kicsit szedjük össze fejben a dolgokat. Mivel rengeteg ki nem kényszerített hiba volt. Az első félidőben visszaadtuk folyamatosan az ellenfélnek a labdát. Olyan volt mintha nem akartunk volna támadni. Biztonságra álltunk be, pedig kértem a srácoktól, hogy törekedjünk a biztonságra, és lépjünk föntebb, legyenek meg azok a területek, amiket meg lehet játszani. A második félidőben kialakult egy mezőnyben folyó játék. Mi is egyre többet passzoltunk. Jókor jött nekünk a kiállítás. Úgy gondolom, hogy kezdtük folyamatosan felőrölni az ellenfelünket, és megszületett az a két gól. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, hogy úgy készülünk minden meccsre és úgy megyünk bele minden edzésbe, hogy nagyon kevesen vagyunk. Folyamatosan sérülések, munkahelyi problémák, és most bejött az eltiltás is. Nagyon nehéz így felkészülni egy mérkőzésre. Folyamatosan másik játékosok játszanak. Folyamatosan olyan posztokon játszatok játékosokat, akiknek igazából nem az a posztjuk. Nagyon egyben van a csapat az öltözőben. Kisegítik egymást, ez egy óriási dolog számomra, még hogyha kevesen is vagyunk, mindent megtesznek egymásért. Úgy érzem erőn felül teljesítenek a játékosaim, főleg a húzóembereim óriási szívvel játszanak, és ezt köszönöm a játékosaimnak. További sok sikert kívánok az SC HÍRÖS ÉP-nek.

Kitl Zoltán vezetőedző (SC HÍRÖS ÉP):

– A legnagyobb probléma az-az volt, hogy el volt tiltva a vezetőedzőnk. Úgyhogy ideiglenesen én vettem át ezen a napon az irányítást. Nyilván kicsit frusztráltak voltunk itt a végén, mert talán nem volt annyira benne ez a 2-0-s hazai győzelem. Nekünk is megvoltak a helyzeteink. Egy teljesen kiélezett mérkőzésen. Sajnálom, hogy a végén nem nekünk sikerült betalálni. Nyilván itt volt kettő befolyásoló tényező. A kiállítás és egy gól, amit nem adott meg a játékvezető. Ezt mentálisan nem tudtuk elég jól kezelni. Ez  betudható annak is, hogy most nem olyan jól sikerült a felkészülésünk. Nem vagyunk olyan jó formában, és az idegrendszerünk sajnos ezt megsínylette. Ha több pontunk van, és kicsit sikeresebbek vagyunk, akkor jobban reagálunk ezekre a mérkőzést befolyásoló tényezőkre. Ezen változtatnunk kell, ez egy fejlesztendő terület. Gratulálok az Akasztónak! Bennünk nincs tüske. Dolgozunk tovább és megpróbáljuk ezeket a dolgokat mentálisan kicsit jobban kezelni.

MEGOSZTÁS