A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szomszédvári rangadót játszottak Soltvadkerten március 30-án, amikor a Soltvadkerti KUSE csapata a Kiskőrösi KSE együttesét látta vendégül. A találkozót a bajnoki címre is esélyes kiskőrösiek nyerték meg magabiztos játékkal, 13 gólos győzelmet aratva.

Soltvadkerti KUSE-Kiskőrösi KSE 23-36 (8-17)

A Soltvadkerti KUSE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti KUSE: Judák – Kincses 3, Nyúl Z., Nyúl P., Városi 3, Hirsch, Rákóczi 4.
Csere: Zsikla (k), Fülöp 1, Kriszt Á. 1, Kriszt V. 10, Mészáros, Szentgyörgyi 1, Vincze.
Edző: Forgó Erzsébet

A Kiskőrösi KSE csapata

Kiskőrösi KSE: Laki Gábor – Turi 5, Laki Gergő 6, Geiger 7, Fang 3, Ruskó 4, Kiss Tóth 2.
Csere: Káldi (k), Dózsa 1, Hunyadi, Kulcsár 1, Németh A. 3, Wágner 4.
Edző: Horváth András

A kiskőrösi csapatból izomsérülés miatt hiányzott Petróczi-Kis András kapus, valamint Barna Imre németországi munkavállalás miatt. A vendégeknél így ezen a napon kapus poszton most Laki Gergőre és Káldi Tamásra lehetett számítani, és hosszú kihagyás után Laki Gergő is a csapat rendelkezésére állt.

A találkozót nagyon lendületesen kezdte a kiskőrösi csapat, jól védekeztek és a 14. percben 3-10 volt az állás. A soltvadkerti fiatalok védekezésben és támadásban sem tudták felvenni a versenyt a bajnokesélyes kiskőrösiekkel, így már az első félidőben eldőlt a találkozó sorsa.
A második játékrészben voltak jobb játékpercei a soltvadkertieknek, de nem tudtak annyira felzárkózni, hogy igazán szorossá tették volna a mérkőzés alakulását.

A kiskőrösi csapat megérdemelten nyert ilyen nagy arányban is és 24 ponttal vezetik a bajnoki tabellát.

Forgó Erzsébet
Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-Azt látni kell, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a kiskőrösiekkel és nagy különbség van közöttünk minden tekintetben. Próbáljuk túlélni az ilyen összecsapásokat, amelyeken a tisztes helytállás lehet csak a célunk. Meg kell említenem, hogy a második félidőben, amikor a kiskőrösieknek nem volt a pályán az első soruk, akkor partiban voltunk velük, de ahogy visszajöttek a pályára a kezdők, újra nagy volt a különbség a két csapat között.
A következő mérkőzésünk a tiszakécskeiek ellen lesz, akikkel szemben úgy gondolom, hogy elvárható a csapatunktól a jó teljesítmény és a győzelem.

Dózsa Tamás
Dózsa Tamás – Kiskőrösi KSE játékosa:

-Úgy készültünk a mai mérkőzésre, hogy egy jó iramú mérkőzést játszunk majd a lendületesen kézilabdázó soltvadkertiek ellen. Abból próbáltunk építkezni, amit az őszi mérkőzésünkön láttunk az ellenfelünktől és tudtuk, hogy mely játékosokra kell jobban figyelnünk, akik veszélyesek lehetnek a kapunkra. Szerettünk volna magunkra találni, a saját játékunkat hozni és úgy látom, hogy fokozatosan, minden mérkőzéssel kezdjük egyre jobban elkapni azt a ritmust, amit mi tudunk. A mérkőzés elején jól kezdtünk, lendületesen kézilabdáztunk és az ekkor megszerzett előnyünk végigkísérte a találkozót. Nagyon készülünk a következő mérkőzésünkre, amikor az élcsapatok közé tartozó kalocsai Gézengúz UKC együttesét fogadjuk majd hazai környezetben. A célunk továbbra is az, hogy megnyerjük a bajnokság alapszakaszát és jó helyzetből várjuk a rájátszás érmes helyekért folyó küzdelmeit a legjobb négy csapat között.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS