Az elmúlt évekhez hasonlóan a Kiskőrösi Óvodák mind a 16 csoportja csatlakozott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által meghirdetett országos egészségnevelési kampányhoz a HAPPY-héthez, mely az ivóvízfogyasztás népszerűsítésére irányul. 

Fontosnak tartjuk tudatosítani az óvodás korosztály körében, hogy a Földünk vízkészletének megóvására, a vízpazarlás elkerülésére, a vízszennyezés megelőzésére nagy figyelmet kell fordítanunk, ezért a 2024. 03. 18- 03. 22. közötti időszak oktatási- nevelési folyamatait kiemelten áthatotta az élőlények számára nélkülözhetetlen természeti kincs, az ivóvíz tulajdonságaival való ismerkedés.

-Hirdetés-

A hét során számos tartalommal gazdagodott a gyermekek tudástára hazánk élővizeivel, a víz körforgásával, és a környezetvédelemmel kapcsolatban. A csoportok pedagógusai ötleteket meríthettek az OGYÉI információs oldaláról letölthető oktatási segédanyagokból, emellett saját elképzelés alapján szerveződő tevékenységekkel kápráztatták el a gyermeket a témával kapcsolatban.  

Több csoportunk óvodán kívüli programok keretében városunkban fellelhető vizes helyeket keresett fel (Víztározó, Ártézi kút stb..), hogy a gyermekek ismereteit, tapasztalatait külső helyszínen is tovább tudják bővíteni.

A HAPPY-hét nyereményjátékába ismét lelkesen kapcsolódott be az intézményünk, hiszen idén is nagy értékű nyeremények kerülnek kisorsolásra. A játékban való részvételhez az ivóvízfogyasztást hirdető pólótervekkel és/vagy képeslaptervekkel készültek a csoportok. A 3 beküldendő produktum kiválasztását a Kiskőrösi Óvodákban működő Ügyes kezek munkaközösség tagjai vállalták be. Az elkészített alkotásokat a nyilvánosság elé is bocsájtottuk, egy hétig kiállítás formájában megtekinthetőek voltak tagóvodáinkban.

A hét zárásaként a Kőrisfa Óvodába kapott meghívást valamennyi óvodás, ahol a Futrinka Társulat jóvoltából megtekinthették a Húsvéti mese c. színdarabot. A program végén óriás jelmezbe öltözött nyuszi kínálta gyümölcsös frissítő vízzel a látogatókat.

Beszámolót készítette: Hajósné Hertl Edit igazgatóhelyettes, a HAPPY–hét koordinátora

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira