2024. április 6-án, Antal Ildikó szenior örömtánc oktató táncosai 5 éves jubileumot ünnepeltek az Izsáki Sportcsarnokban.

-Hirdetés-

Antal Ildikó szenior örömtánc oktató 2019. április 17-én az izsáki művelődési házban tartotta az első táncórát, ahol nemcsak a közös tánc élményében részesülhettek a résztvevők, hanem egy nagy családdá érlelődő közösség kialakulását indította el. Az ötéves jubileumi összejövetelre: Bócsáról, Csengődről, Fülöpszállásról, Izsákról, Kecskemétről, Kerekegyházáról, Kiskőrösről, Orgoványról és Szabadszállásról érkezett 130 táncos vidám, örömteli hangulattal töltötte meg a sportcsarnokot.

Köszöntés..
Antal Ildikó szenior örömtánc oktató és dr. Bozóky Imre polgármester

Az ünnepség résztvevőit dr. Bozóky Imre polgármester köszöntötte, elismerését fejezte ki a táncosok közösségépítő tevékenységért, amit az önkormányzat szívesen támogat. A csoportok képviselői őszinte elismeréssel köszönték meg oktatójuknak nemcsak a tánctanításban végzett munkáját, hanem a közösséggé formáláshoz adott szeretetteljes megnyilvánulását. Ildikó nem kis meghatottsággal osztotta meg gondolatait:

„Ünnepnapunk van, és ami legelőször eszembe jut ennek kapcsán, a hála! Elsősorban Értetek vagyok hálás, hogy ilyen csodás embereket ismerhettem meg, és talán túlzás nélkül állíthatom, hogy a barátaimnak is tudhatlak Benneteket! Hálás vagyok azért az útért is, amin Veletek együtt indulhattam el 2019-ben, és hogy mára már 190-en vagyunk. Hálás vagyok a szeretetetekért, hogy bíztok bennem annyira, hogy életetek pici részét rám bízzátok, hogy én lehetek sok-sok örömötök, vidámságotok, és részben egészségetek záloga is!

Ünnepnapunk van, nagyon nagy szükség van az ilyen jeles napokra, a legszebb ünnepek a családi ünnepek, és az elmúlt szeretetteljes öt évünk, pontosan ezt igazolja, hogy mostanra a mi (nem kis) közösségünk is nagycsaláddá érett. Fantasztikus családunk, csoda értékeket hordoz, képvisel, teremt. Rögtön meg kell említeni, hogy mennyi-mennyi barátság kötődött a közös táncunk kapcsán, nemcsak csoportokon belül, hanem már az órákon kívül is. Imádom nézni, amikor a különböző táborokban, tánctalálkozókon, újra és újra a viszontlátás örömével ugrotok egymás nyakába.

Kívánom magunknak, hogy nagyon sok örömmel-tánccal ajándékozzuk meg magunkat és egymást a jövőben is, és, hogy mindaz amit óráról órára megélünk, adjon még nekünk nagyon sokáig értéket és boldogságot!

Tánc formáció
Kedvelt örömtánc forma a Radeczky indulóra…

Természetesen a fő szerep az ünnepen is a tánc volt. A szenior örömtánc szlogenje: MOZGÁS-ÖRÖM-AGYTORNA, de mára már bebizonyosodott, hogy ettől sokkal-sokkal több, úgyis mint: barátság, bátorság, biztonság, lendület, lehetőség, újrakezdés, kapcsolódás, önbecsülés, tanulás, feladat, fejlődés, szeretetforrás, kihívás, vigasz, kitartás, harmónia, rendszeresség, segítség, életvitel.

Az ünnepség műsoraként minden csoport készült valamilyen előadással, amiben a tánclépések mellett helyett kapott a humor és a vidámság. (Mint például, amikor a járókerettel és mankókkal érkező szeniorok a zene hallatára mindent eldobva táncolni kezdenek, de a kevesebb férfi táncos pótlására is találtak megoldást…)

A rendezvény másik csúcspontja a pezsgős koccintás és a hatalmas ünnepi torta, majd a nap zárásaként, az élő zenére történő kötetlen tánc is…

„Aki sportol, az tovább él egészségesen, – aki táncol, az boldogabban is!”

Végezetül fontos megemlíteni, hogy a jubileumi ünnepség nem jött volna létre az Izsáki Önkormányzat pénzügyi támogatása, a Royalsect Zrt. pezsgőadománya, Juhász Sándorné adománya a tortáért, a Biczó Csárda színvonalas kiszolgálása, Tasi Tamás zenei közreműködése a fantasztikus hangulatért, valamint az izsáki csoportnak a dekoráció elkészítésében végzett munkája nélkül. Köszönet érte!  

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS