Április 10-én és 11-én a költészet napja alkalmából versmaratonnal és rendhagyó irodalomórával készült a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, valamint a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum. 

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költő találkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

-Hirdetés-

Ezen jeles nap alkalmából a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum évről évre különböző programokkal készül, hiszen céljuk, hogy a lírát népszerűsítsék és versolvasásra buzdítsanak mindenkit. A múzeum évtizedek óta szervez programokat a költészet napja alkalmából.

Ebben az évben két egymást követő napon várták az érdeklődőket. Április 10-én 18 órakor VasútÁL(l)OMás címmel tartott előadást Tóth Péter Lóránt, Pro Cultura Hungarica és Radnóti-díjas versmondó, versvándor. 

Hagyomány már a múzeum életében, hogy a költészet napján, azaz április 11-én versmaratont szerveznek. Az óvodás csoportok, iskolai osztályok, valamint a felnőttek 10 és 22 óra között érkeztek az intézménybe, ahol felolvastak, vagy éppen költő óriásainktól szavaltak. Az alábbi videón a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola 2.c osztályának előadásából hallható egy részlet. 

Boldoczki Sándorné közreműködésével Petőfi Sándor, József Attila és Radnóti Miklós versesköteteiből tartottak felolvasást késő estig. 

Tündi néni

A programokon való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes volt. 

Facebook bejegyzés: Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS