Minden évben április 13-a a gyógypedagógia nemzetközi napja, melyre különböző programokkal készül az elmúlt néhány évben a BÁCS PSZ Kiskőrösi Tagintézménye is azon túl, hogy az országos illetve nemzetközi online konferenciákhoz is igyekszik csatlakozni.

Az idei évben a korai fejlesztő munkacsoport-vezető Danics-Szemkeő Kinga gyógypedagógus bemutató órákkal készült az izsáki bölcsődében, ahol védőnők tettek látogatást.

-Hirdetés-

Suba-Nemes Dóra szomatopedagógus és Hajdú Tünde pszichológus Kiskőrösön a KEVI 9. évfolyamos oktatási szakasszisztens képzésen résztvevő tanulói számára attitűdformáló foglalkozást tartottak, miután betekintést kaphattak intézményünk mindennapjaiba. Saját élményű feladatokkal tapasztalhatták meg a különböző fogyatékossági típusokat, kiemelve azt, hogy elsősorban a környezeti feltételek akadályozzák az esetek többségében az önálló életvitelt, és a gyógypedagógiai munka a maximális önállóságra való felkészítésről szól. A fogyatékossághoz való megfelelő hozzáállás nem a kivételezésen alapul, hanem a környezet akadálymentesítésén. A gyógypedagógiai és pszichológiai tanulmányok választására biztatjuk a középiskolai hallgatókat, erről tájékoztató előadásokat térítésmentesen ajánljuk fel a középiskoláknak.

Kollégáink rövid videóban összefoglalták a pedagógiai szakszolgálat széles sávban jelölhető szolgáltatásait, melyet a közösségi média felületeken teszünk majd hozzáférhetővé.

A program zárásaként április 15-én Csóvics Tünde szakvizsgázott gyógypedagógusunk nagy sikerű előadást tartott ,,A tanulási zavarok jelei és a digitális eszközök veszélyei” címmel. További zárt körű és nyitott előadásokat tartanak felkérésre kollégáink a járás különböző intézményeiben. Az óvodai beiratkozások idején különösen aktuális és közkedvelt a ,,Mit kell tudni egy óvodába lépő gyermeknek” című előadásunk, de további előadásainkat is nagy szeretettel ajánljuk az intézményvezetők figyelmébe.

Végül megtörtént intézményünk versmondó pályázatának értékelése, az oklevelek kiküldése a résztvevő intézményeknek.

Gyógypedagógusnak lenni életfeladat: köszönjük a családoknak a közös munkát!

Írta, képek: Majoros Aliz Edit

MEGOSZTÁS
Írta: vira