A Kiskőrösi Óvodák pedagógiai programjában kiemelt jelentőséggel bír az egészséges életmód kialakítására nevelés.

-Hirdetés-

Hagyományainknak megfelelően minden évben megvalósítjuk az „Egészséges, mint a makk” című projekthetet, melynek programjait az Egészségünk és környezetünk munkaközösség tagjai közösen állítanak össze, Weinhardt Krisztina munkaközösség vezető koordinálásával. A projekthét témái az egészséges életmódot, a mozgást, a táplálkozást, a környezettudatos magatartást, és a fenntarthatóságot ölelik át.

A hét során a közel 400 kis óvodás csoportszinten a tevékenykedtető, tapasztalatszerző tanulás útján mélyül el a témakörökben, emellett két intézményi szintű projektesemény is megvalósul.

2024. 04. 16-án kedden Makk Marcsi konyhájába tehettek látogatást a gyermekek, hiszen ezen a napon az óvodai csoportok, két nagy óvodába, a Batthyány és Kőrisfa Óvodába vonódtak össze, ahol az Eatrend Kft. képviselői helyszíni élménykonyhát rendeztek be.

Az évek óta tartó szoros, folyamatos együttműködésnek köszönhetően, az Eatrend Kft.  vezetése örömmel támogatja az óvodáskorú gyermekek élményszerzését az étkeztetéssel, és a konyhai folyamatokkal kapcsolatban (konyhalátogatás, ételkóstolás, hagyományőrző ünnepekbe való bekapcsolódás, stb.).

Ezen a napon Hidasi Noémi élelmezésvezető és Leskó János konyhatechnológus által készített egészséges, ízletes falatok kerültek terítékre. Úgy, mint teljes kiőrlésű kovászolt baguette kenyér szeletek, padlizsánkrém feltéttel gazdagítva, amelyeket a különleges ízvilágú rukkola és madársaláta tovább ízesített. Az étlap megkoronázásaként vaníliás túrókrém került még feltálalásra.

A gyermekek számára kevésbé ismert ízek kóstolása hatalmas sikert aratott, hiszen Makk Marcsi konyhájában egy morzsaszem sem maradt.

Hálás szívvel szeretném megköszönni a Kiskőrösi Óvodák vezetése, dolgozói és gyermekei nevében az Eatrend Kft. valamennyi dolgozójának mindenkori segítő együttműködését, támogatását, és a gyermekek igényeihez való maximális igazodást!

 

Szöveg: Csatlós Erzsébet igazgató
Fotók: Kiskőrösi Óvodák 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira