Kiskőrösön, a 6. számú választókörzetben egyre több fiatal pár, kisgyermekes család lel otthonra, aminek köszönhetően fiatalodik a város ezen része is. A körzet lakóinak igényét egy játszótérre Kissné Aszódi Daniella, a körzetben élő háromgyermekes családanya tolmácsolta Kiskőrös Város Önkormányzata felé az elmúlt hónapban megrendezésre került lakossági fórumon.

Mint akkor, most is elmondta, a gyermekeknek nagy szüksége van a friss levegőn való mozgásra, mindemellett a közösségben való játékra is. A szülőknek, nagyszülőknek pedig kell egy olyan közösségi hely, ahol ismerkedhetnek, beszélgethetnek, tapasztalatot cserélhetnek, kiszakadhatnak az otthoni környezetből miközben a gyermekek új játszótársakra, barátokra találnak.

Domonyi László és Kissné Aszódi Daniella
-Hirdetés-

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere a Rákóczi-Vörösmarty utcák találkozásánál található önkormányzati területen adott tájékoztatást a beruházásról, ahol napokon belül elkezdődik az új játszótér kialakítása. Elmondta, hogy Kissné Aszódi Daniella kezdeményezésének köszönhetően hinták, mászóka, homokozó és libikóka fogja színesíteni a 6. számú választókerületet. Első körben öt játszótéri eszköz kerül letelepítésre, de az önkormányzat nyitott a fejlesztésre, amennyiben később igény merül fel rá. A polgármester kiemelte, hogy a gyermekek biztonsága, a balesetmegelőzés érdekében kerítéssel lesz lehatárolva a közösségi tér.

A Rákóczi-Vörösmarty utcák találkozásánál kerül kialakításra az új játszótér

Az új játszótér kialakítása napokon belül kezdetét veszi, amit pár hónap elteltével már birtokba is vehetnek az apróságok. Domonyi László hozzátette, hogy a gyermekek védelme érdekében számos szabálynak eleget kell tegyenek egy ilyen típusú beruházásnál, ezért a megfelelő környezet kialakítása vesz majd több időt igénybe, azt követően a játszótéri elemek letelepítése már hamar megtörténik. Kitért arra is, hogy mindez közel 8 millió forintból fog megvalósulni.

Napokon belül munkagépek jelennek meg a területen

Kissné Aszódi Daniella hozzátette, hogy a kerítéssel lehatárolt játszótér a szomszédos óvodának is megoldást nyújt a kinőtt udvar problémára, hiszen a kialakításnak köszönhetően a jövőben bátran igénybe vehetik az új játszóteret az óvodások is napközben.

Igazi nyüzsgő közösségi tér lesz az eddig kihasználatlan önkormányzati területen

„A körzetben élek már születésem óta. Nagyon régen volt itt egy játszótér, ahova mi is gyakran jártunk. Emlékszem rá. Nagyon jó volt, hogy a szomszédokkal, utcabeli gyerekekkel játszhattunk együtt. Egy játszótér teljesen más élményt ad a gyermekeknek” – emlékezett vissza Daniella.     

MEGOSZTÁS