A Petőfi Túra nagy népszerűségnek örvend a természetjárók, a sportolók, a családok, a baráti társaságok és az oktatási intézmények körében. 2024. április 20-án immáron 20. alkalommal került megrendezésre az Eltájolók TSE által az országos szinten is elismert alföldi teljesítménytúra, amelyen az indulók nagy része a Szabadidőparkban gyülekezett. A túra azonban már egy nappal korábban elkezdődött, ugyanis a legelszántabbak április 19-én rajtoltak el. 

-Hirdetés-

„A gyalogosban a leghosszabb a 70 km-es táv volt, azt 19-én este indítottuk el, majd a 40 km-es következett, ami Izsákról indult, míg a környéken 15, és 20 km-es távokat teljesíthettek. Volt egy terepkerékpáros útvonal is, ami ugyanazon az izsáki szakaszon haladt végig, mint a gyalogos, továbbá két országúti kerékpáros túra is volt: egy 55, és egy 90 km-es” – mesélte Döme Géza, az Eltájolók TSE elnöke.

A XX. Petőfi Túrára 220-an neveztek előzetesen, azonban rengetegen döntöttek úgy, hogy sétálással, mozgással töltik a napot, 600 főnél is többen, azonban voltak olyanok is, akik feladták a versenyt. 

Döme Géza elmondta, hogy a túrázók körében évek óta a 20 km-es táv a legnépszerűbb.

Kapcsolódó cikk
Döme Géza és az Eltájolók: „A szervezői indíttatás belülről fakad”
Döme Géza és az Eltájolók: „A szervezői indíttatás belülről fakad”
Döme Géza nevét sokan ismerik Kiskőrösön, különösen a gimnazisták, „wattaysok”, régi „vasvárisok”, „bemesek”. A neve városunkban egybeforrt a matekkal, a...

A nevezők a túra teljesítését követően névre szóló emléklappal, valamint a jubileum alkalmával egyedi kitűzővel lettek gazdagabbak. 

Az eredmények az alábbi linken érhetőek el: http://eltajolok.hu/Hu/20240420PetofiTuraEredmenyek 

Képek: Eltájolók TSE 

MEGOSZTÁS
Írta: vira