Hétvégén lezajlott az 58. Kazinczy-verseny döntője a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. A nagyszabású rendezvénysorozat vasárnap délelőtt ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárult, melyről 88 gimnáziumi tanuló közül 20 diák térhetett haza a legrangosabb elismeréssel: a Kazinczy-éremmel. Köztük a Csongrád-Csanád vármegyei döntő 2023-as és 2024-es első helyezettje, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 11. évfolyamos, irodalmi-drámai-média tagozatos diákja: Gyalog Lilla.

-Hirdetés-

Az anyanyelvüket legszebben tolmácsoló diákoknak Győrben egy írásbeli és két szóbeli –szabadon választott és kötelező szövegfelolvasási – feladatot kellett megoldaniuk. Lilla kimagasló teljesítményéért részesült az elismerésben. Felkészítője Molnár Szilvia Nóra tanárnő, továbbá tanácsaikkal, támogatásukkal segítették szakmai tanárai is.

Gyalog Lilla

Lilla Kiskőrösön él, korábban a KEVI tanulója volt. Kiállása köszönhető komoly zeneiskolai múltjának is, hiszen a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában kiskorától zongorázik és jelenleg magánének tanszakra is jár. Így sikere saját szorgalma és kitartása mellett 2 város, 2 vármegye számos segítő szándékú nevelőjének, pedagógusának érdeme is. Kisgyermekkora óta a színház, valamint a magyar nyelv és irodalom iránt érdeklődik, melyben családja támogatja. A dráma tagozaton kiváló mustrázó, és rendszeresen műsorközlőként szerepel a HMG szalagavatóin, rendezvényein. Hálás szívvel emlékezik a Keceli Musical Stúdióban töltött évekre és a Bajai Fiatalok Színháza remek hangulatú nyári táboraira. Jelenleg a Kecskeméti Katona József Színház – Nemzeti Dobogó drámakurzusának résztvevője.

Lilla jelenleg magánének tanszakra is jár

További sikereket kívánunk neki!

Forrás, képek: Horváth Mihály Gimnázium Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira