Tizennégy éve kerül megrendezésre az Országos Evangélikus Ovis Olimpiai Játékok a Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében, melyhez évek óta csatlakozik a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum Harangvirág Óvodája. A nagy sikernek örvendő országos programot a 2023/2024-es nevelési évben április 25-én rendezték meg, mely egyazon időpontban, 10 órakor vette kezdetét.

Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető elmondta, hogy az esemény napján a projekthez csatlakozó evangélikus óvodák egy időben vesznek részt a játékos akadályversenyen. Minden óvoda saját helyszínén szervezi meg és bonyolítja le a napot, a játékos feladatokat a szervezők küldik meg az Ovis Olimpia napja előtt, melyből kedvükre válogathatnak az óvodapedagógusok. A kiskőrösi intézményben Scrob Erzsébet koordinálta az eseményt, aki a mozgáskultúra kialakításáért felelős óvónő.

A közös bemelegítést követően állomásról-állomásra jártak a gyerekek, hogy teljesítsék a rájuk váró sportos feladatokat
-Hirdetés-

A mozgást játékos formában népszerűsítő programon a KEVI Harangvirág Óvodájának mind az öt csoport 127 kisgyermeke aktívan részt vett. 10 órakor közös bemelegítéssel vette kezdetét a délelőtti esemény, majd a csoportszobák egy-egy állomássá alakult, ahol a csoportok forgószínpad szerűen váltották egymást. Itt különböző mozgásos feladatokat kellett teljesítsenek a gyermekek, amiért pecsét járt. Mind az 5 állomást sikeresen teljesítve jutalomban részesültek a kis sportolók.

A kiskőrösi óvoda mind az 5 csoportja aktívan részt vett az országos programon
Ez nem verseny volt, mindenki győztese lett a mai napnak, aki végig csinálta a feladatokat és mozgott. Az intézményfenntartó jóvoltából minden csoport elismerő oklevelet és papírszínházat kapott „A só” című mesével, minden kisgyermek nyakba akasztható érmet és virágmagot vehetett át, utóbbit otthon elültethetik.
A feladatok teljesítése után jutalomban részesültek az óvodások
Ez nem verseny volt, mindenki győzött, aki mozgott

A gyermekek élvezték a különleges és igazán sportos délelőttöt, ahol egy-egy feladatnál a természetről szerzett tudásukat is megcsillogtathatták. Kellőképpen elfáradva még az ebéd is jobban esett az óvodásoknak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (129 db kép)
MEGOSZTÁS